Juni 2016: Wat is er te doen?

Agenda juni 1016Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en geen geweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

Agenda juni 2016

Het is volop voorjaar en bijna zomer, dat betekent dat het festival- en evenementenseizoen in volle gang is. Elk weekend in juni zijn er meerdere evenementen, dus dat wordt moeilijk kiezen! Zo is het Duitse MPS in volle gang en komt dichtbij de Nederlandse grens, opent Fortarock in Nijmegen weer haar deuren en is er nog veel meer te doen!

Muziekfestivals

Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer in juni twee grote jaarlijkse metalfestivals: Fortarock in Nijmegen en Graspop Metal Meeting in Dessel (België). Fortarock was vorig jaar wat kleinschaliger, maar is dit jaar weer helemaal groots terug met een goede line up. Zaterdag 4 juni is Within Temptation de headliner en op 5 juni komen onder meer Volbeat, Amon Amaranth en Eluveitie.

Graspop in België is natuurlijk van een veel groter formaat, met geweldige bands als Nightwish, Apocalyptica, Iron Maiden, Black Sabbath en ook hier speelt Volbeat. Wie niet kan kiezen tussen de festivals heeft geluk, ze vallen natuurlijk niet gelijktijdig! Fortarock is 4 en 5 juni in Nijmegen en Graspop is 17 t/m 19 juni in Dessel (België).

Historische en fantasy evenementen

Een aantal Nederlandse steden organiseert deze maand historische fantasy evenementen. Hiervoor moet je naar Oudewater, Bourtange of Doesburg. Oudewater viert in het laatste weekend van juni het jaarlijkse Heksenfestijn met bekende Nederlandse artiesten. Doesburg gaat op 11 juni terug naar de middeleeuwen met het Hanzefeest.  In het eerste weekend van juni gaat Bourtange terug naar 1814 wanneer de vesting wordt aangevallen door troepen van Napoleon.

Net over de grens in Duitsland

Niet alleen het MPS komt deze maand op reisafstand van Nederland, maar er is ook en leuke Schwarz Markt in Oberhausen. De eerste twee weekenden van juni komt het MPS in Dortmund met bands als Omnia, Faun en Saltatio Mortis. Dortmund is iets minder dan een uur rijden vanaf de grens en dat is zeker de moeite waard! Nog iets dichterbij is de Schwarz Markt in Oberhausen, het derde weekend van juni. Dit is een gothic en alternatieve beurs, zo zijn er ook een middeleeuwse en steampunk markt.

Maar er is nog meer te doen deze maand vergeet het Litha fest in Ternat (België) en Rapalje Zomerfolk in Groningen niet! Zie de agenda voor meer details.

Er is zo veel te doen in juni (2016), dat kiezen moeilijk is. Bij mij staan Fortrock, het MPS in Dortmund én de Schwarz Markt in Oberhausen op de planning. Weet jij al wat je gaat doen deze maand?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *