MPS Dortmund een geweldige muzikale reis naar de middeleeuwen

De 3 t/m 5 juni en 10 t/m 12 juni was het MPS in Dortmund. MPS is het grootste rondreizende middeleeuwse fantasy spektakel van Europa. Er waren veel concerten, vecht shows, optochten, verkleedde mensen en diverse marktkraampjes om inkopen te doen. 10 t/m 12 juni was ik daar zelf bij, hieronder vind je een fotoverslag en een review. Binnenkort komt er ook nog een filmpje online.

Heel veel middeleeuwse muziekRapalje MPS Dortmund

Het MPS staat bekend om de geweldige bands die ze weten te strikken, daar kunnen de Nederlandse evenementen nog wat leren. Het tweede weekend van Dortmund waren er dan ook weer ontzettend veel bands: Faun, Saltatio Mortis, Omnia, Rapalje, Ye Banished Privateers, Waldkauz, Cobblestones, Duivelspack, Cultus Ferox, Corvus Corax, Cesair en Vroudenspil. De meeste bands speelde meerdere keren op een dag en sommige zelfs twee dagen. Er waren drie podia, waardoor er regelmatig twee bands tegelijkertijd speelden en het moeilijk kiezen was waarnaar te luisteren. Oorspronkelijke stonden er nog twee andere bands op het programma, Mythemia en Faey, die in de week van te voren wegens ziekte hebben afgezegd. Jammer, maar het maakte ook dat het wat realistischer was om alle bands te kunnen zien én ook nog van de rest van het festival te genieten. 

Riddergevechten en spektakelMPS Dortmund

Naast luisteren naar de beste middeleeuwse bands, was er natuurlijk veel meer te doen. Zo waren er diverse ridderspektakels. Een aantal keren per dag gingen er ridders in gevecht en was er ook een riddertoernooi met paarden en vuur. Daarnaast was er nog een vuurshow, waren er optochten en diverse acteurs die als bedelaar, monnik of goochelaar het publiek wisten te vermaken. Ook liepen er diverse bezienswaardigheden rond, zoals steltenlopers en een valkenier met verschillende vogels.

Middeleeuwse inkopen doenMPS Dortmund

Voor het publiek, dat bestond uit verkleedde middeleeuwse mensen, fantasy figuren en metalheads, was er ook nog genoeg gelegenheid om inkopen te doen. Naast dat er verschillende kampementen waren opgebouwd, stonden er diverse marktkraampjes met spullen die je in de gemiddelde winkel niet kan kopen. Drinkhoorn, schapenvachten, middeleeuwse wapens en kostuums, sieraden en natuurlijk mede en veel eten. Er was dus genoeg gelegenheid om je eigen outfit of collectie uit te breiden.

MPSMPS logo

Het MPS, voluit Mittelalterlich Phantasie Spectaculum (Middeleews fantasy spektakel), is een echte aanrader! Het festival trekt van april tot en met oktober rond in heel Duitsland. Vaak staan ze ergens op zaterdag en zondag, soms ook op vrijdag. In de winter is er een speciale kersteditie en staat het MPS als kerstmarkt in november en december vast in Dortmund. Het festival staat ook regelmatig in de buurt van de Nederlandse grens, zoals in Dortmund, Keulen, Telgte (bij Münster) en Borken (bij Winterswijk). De line-ups zijn vaak groter dan de Nederlandse festivals en de kaartjes (zeker in de voorverkoop of de jaarkaarten) zijn een over het algemeen een stuk goedkoper.

Op naar de volgende keer!

3 reactiesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *