September 2016: Wat is er te doen?

Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en Agenda september 2016geen geweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

Agenda september 2016

Het hoogseizoen (de lente en zomer) is voorbij, maar ook in september 2016 is er nog genoeg te doen! Zo staan er nog een aantal grote fantasyfestivals op de agenda en een paar interessante metalconcerten. Ook deze maand is er voor ieder wat wils en is er bijna elk weekend wel wat te doen.

Fantasyfestivals

Het eerste weekend van september begint met het nieuwe fantasyfestival El Mundo Fantasia in Landgraaf, Zuid-Limburg. Dit is een steampunk, fantasy en cosplay evenement in het pretpark El Mundo, dat plaats vindt op zaterdag drie september. Dit zelfde weekend zou Myths en Magic plaatsvinden in België, georganiseerd door Castlefest. Dit evenement is onlangs helaas afgelast door te weinig belangstelling, misschien dat het volgend jaar wel lukt? Gelukkig is er deze maand nog meer te doen op het gebied van fantasy, op 17 en 18 september is het Duitse MPS in de buurt van de Nederlandse grens. Het middeleeuwse fantasyfestival komt naar Broken, net over de grens bij Winterswijk. Dit is de dichtstbijzijnde plaats waar het festival langskomt en het is echt een aanrader om eens langs te gaan.

Misschien wel het bekendste fantasyfestival, Elfia, vindt ook deze maand plaats. Op 24 en 25 september is Elfia in Arcen. Het staat in mijn agenda, kom jij ook?

Historische weekenden

Naast fantasyweekenden zijn er in september ook en aantal historische weekenden. Zo keert Ter Apel in het eerste weekend van september terug naar de middeleeuwen. Terwijl het Belgische Bilzen zich het tweede weekend van september juist bevindt in Schotse sferen. Ook Zoetermeer maakt een reis door de tijd in het eerste weekend van oktober met het evenement Historisch Zoetermeer. 

Concerten en festivals

Ook op het gebied van muziek zijn er verschillende evenementen in september. Zo is er van 23 t/m 25 september het Female Metal Event ( femME) in Eindhoven. Metalbands met een frontvrouw treden daar op, denk aan bands als Sirenia, Xandria en Archenemy. Dit valt dus helaas in hetzelfde weekend als Elfia. Daarnaast treedt een andere metalband (ook een femalefronted band maar staat niet op femME) deze maand op in Arnhem, Delain op vrijdag 30 september. Een ander evenement, met weer een femalefronted band, sluit de maand af: het Epic Metal Fest. Dit eendaagse metalfestival wordt georganiseerd door Epica, die zelf natuurlijk de headliner zijn. Dit is voorlopig hun enige show met hun nieuwe album in Nederland!

Kortom, er is genoeg te doen in september! Wat heb jij op de planning staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *