Creatief: middeleeuwse riem maken DIY

Wie van creatief bezig zijn houdt, hoeft niet altijd veel geld kwijt te zijn aan fantasy of historische kostuums. Een riem DIYpopulair item is natuurlijk de riem, zeker bij middeleeuwse kostuums is dit een must have. De riem is niet alleen handig om allerlei dingen aan te hangen, maar het is natuurlijk ook een sieritem. In dit artikel worden tips gegeven over het versieren van een riem, want dit is heel eigenlijk makkelijk en goedkoop.

Goedkope riem vinden

Ten eerste moet er natuurlijk materiaal zijn om mee te werken: een riem. Belangrijk is in dit geval dat het gaat om een echt lederen riem. Riemen zijn vaak niet zo goedkoop, maar je hoeft ook geen gloednieuwe riem te kopen, aangezien je deze zelf gaat bewerken. Kijk eens bij de kringloopwinkel bij je in de buurt, vaak worden daar riemen zeer goedkoop verkocht (regelmatig zijn ze in kringlopen te vinden rond de euro). Daarna kan je meteen aan de slag met het maken van een middeleeuwse riem.

Riem versieren

Belangrijk is dat de riem van leer is, omdat je hem gaat versieren door er in te branden met een soldeerbout. Zo makkelijk is het eigenlijk, de enige benodigdheden zijn een leren riem en een soldeerbout. Natuurlijk heb je wel een dosis inspiratie nodig! Je kunt de riem versieren met allerlei middeleeuwse of Keltische tekens, maar je kan natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken. Let er wel op dat een soldeerbout vaak niet een apparaat is waar je heel fijntjes mee kan tekenen.riem DIY

Wat is jullie resultaat? Nog andere leuke ideeën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *