Muziek voor in het weekend: playlist piraten

Het is eindelijk weekend! En wat is er beter dan het weekend in te luiden met muziek!? Dit weekend heeft de muziek hetPiraten thema: piraten! Het begint nog rustig met het overwinnen van de zee en het leven aan boord van een schip, maar al snel gaat het over beruchte piraten, zijn de piraten dronken, komen aan op Tortuga, worden verliefd en vindt er muiterij plaats.

De playlist bestaat uit diverse artiesten, sommige bands die echt alleen piratenmuziek maken, anderen die toevallig een piratenlied gecoverd hebben. Bands in de playlist deze week zijn onder andere Alestorm, die het genre piratenmetal zo ongeveer hebben uitgevonden, maar ook Epica met een mooie versie van een lied uit Pirates of the Caribbean.

De playlist van tien nummers is hieronder te vinden. Wie liever niet via Youtube luistert, vindt helemaal onder aan het artikel de uitgeschreven playlist.

Playlist: Piraten

  1. Peter Crowely - Conquest of the sea
  2. Epica - Pirates of the Caribbean
  3. Alestrom - You are a pirate
  4. Vroudenspil - Wilkommen an Bord
  5. Running Wild - Black Bart
  6. Castus Rabensang - Fifteen man
  7. Rapalje - Drunken Sailor
  8. Ye Banished Privateers - Welcome to Tortuga
  9. Mr. Hurley & Die Pulveraffen - Blau wie das meer
  10. Alestorm - Keelhauled

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *