Kostuumstress: last minute tips #Elfia

Morgen en overmorgen is Elfia Arcen alweer, dat is schrikbarend snel! Je kijkt er natuurlijk al lange tijd naar uit, Kostuumstress elfiamaar nu is het toch wel stressen om je kostuum op tijd perfect te krijgen.  Misschien had je het al lang in de kast liggen, maar is er toch ineens iets niet meer goed, of ben je pas vorige week begonnen? Hoe dan ook, meestal is er last minute nog wel iets kleins dat niet goed is aan je kostuum en dat je graag nog even wil verbeteren. Natuurlijk is de belangrijkste tip: niet stressen! 

Nog geen kostuum?

Je hoeft natuurlijk niet verkleed te komen, dat is toch wel een geruststellende gedachte.  Heb je toch last minute besloten om zaterdag of zondag verkleed te komen, dan is er zeker nog wat werk aan de winkel! Kijk eerst eens in je eigen garderobe, misschien val er iets samen te stellen?  Een oude galajurk of een net pak, gecombineerd met wat bijzonderheden, kan natuurlijk altijd. Mocht je het toch helemaal anders willen, dan heb je geluk, want: het is bijna halloween en heel veel winkels liggen vol verkleedspullen. Bijna alle winkels met frutsels hebben wel delen van of hele halloweenkostuums, denk aan: action,  big bazaar, xenos en so low. De action heeft bijvoorbeeld hele pakjes liggen (van bv. een enge zuster) voor maar tien euro.

Voor halloween dus kostuums genoeg momenteel, maar ook voor het thema herfst (denk aan een bosfee of herfstelfje) zijn er genoeg spullen. De hier boven genoemde winkels, en nog wel meer winkels, hebben namelijk heel veel nep herfstbladeren en paddenstoelen die je goed zou kunnen gebruiken voor een kostuum.

Er mist iets of is iets kapot?

Nu blijkt er bij het voor de laatste keer passen van je kostuum toch iets kapot te zijn of iets te missen… Schiet vooral niet in de stress en kijk of je nog even naar de winkel kan. De meest specifieke dingen zijn natuurlijk alleen online te bestellen, maar misschien zijn er andere oplossingen? Zo heeft de primark gezichtslijm (met glitters als je wil, maar prima te gebruiken voor het aanbrengen van gezichtsdiamantjes en sommige littekens), bij de so low is een grote verkleedafdeling, of heb je nog een feestwinkel in de buurt?

Denk vooral ook creatief na, sommige dingen zijn juist kapot nog beter voor je kostuum of kan je juist prima missen. Alles kan, het is tenslotte een fantasyfestival!

Ga je ook naar Elfia? Misschien leg ik je dan wel op beeld vast en ben je later te bewonderen in het videoverslag over Elfia Arcen, hou de website daarvoor in de gaten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *