Elfia Arcen: een avontuurlijk weekend

24 en 25 september 2016, was Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair) in Arcen. Voor mij was het de Eflia paspoorteerste keer Elfia en ik was er meteen het hele weekend bij. Zaterdag was ik een herfstnymph en zondag piraat. Natuurlijk ging ik ook op pad met mijn filmcamera, de video van het weekend vind je hier. Ik heb mijn ogen uitgekeken, wat een mooie omgeving en spectaculaire kostuums, leuke muziek en een gezellige sfeer!

Reizen in kostuum

Het was voor mij niet alleen de eerste keer Elfia, maar ook de eerste keer reizen met het openbaar vervoer in cosplay en daar zag ik toch een beetje tegen op. Zaterdagochtend stond ik in mijn groene gewaad op het station en werd meteen aangestaard door allerlei mensen, gelukkig vond ik twee andere verkleedde Elfiagangers, waardoor het een gezellige busreis werd. Zo ging het zondagochtend op de zelfde manier, alleen werden ik en twee andere Elfiagangers vaker aangesproken en men wilde zelfs selfies met ons! Het reizen was al een avontuur op zich en ik heb alleen al op zowel de heen- als terugreizen beide dagen leuke mensen ontmoet.

Je ogen uitkijken

In de kasteeltuinen in Arcen keek ik mijn ogen uit en was ik overdonderd door de massaliteit. Wat een mooie tuinen en wat een grote mensenmassa bestaande uit de mooiste kostuums en veel fotografen. Het duurde dan ook even voordat ik begreep hoe het terrein in elkaar zat en waar ik wat kon vinden. Zaterdag heb ik vooral veel rondgelopen, mensen bekeken, kraampjes bezocht, gekeken bij de kostuumparade en ga zo maar door. Zondag kwam er iets meer terecht van mijn vooraf geplande en luisterde ik onder andere naar een lugubere Japanse legende verteld door Abe de Verteller.

Muziek en dansen

Waar ik altijd ook erg van kan genieten is de middeleeuwse of folkmuziek en de dans op een fantasyfestival, vandaar dat daar ook veel van terug te vinden is in mijn sfeerimpressie. De verschillende optredens waren mooi om te bekijken en een goede afsluiter was het laatste optreden van Ye banished Privateers op het middeleeuwse podium. Iedereen ging los en op het einde hadden ze ook nog een mooie maatschappelijke boodschap: dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.

Kortom, het was een geweldig weekend en het is zeker voor herhaling vatbaar! Ik heb veel nieuwe leuke mensen leren kennen en ook veel inspiratie opgedaan door alle mooie kostuum. Tot volgend jaar! ­čÖé

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *