Muziek ontdekken: d’Artagnan

Muziek is er genoeg, ook in de wereld van fantasy, middeleeuwse, pagan, folk, metal muziek. Je bent natuurlijk al lang verknocht aan je lievelingsbands, maar het is ook leuk om af en toe iets nieuws te ontdekken. In deze rubriek neem ik je mee op muzikale ontdekkingsreis! Ik stel bekende en minder bekende bands voor die de moeite waard zijn om te ontdekken en om te kijken of ze bij jouw muzieksmaak passen.

De musketierrock van d’Artagnand'artagnan seit an seit

d’Artagnan is een Duitse band die het door hun zelf uitgevonden genre musketierrock speelt. Verkleedt als drie musketiers spelen de mannen van d’Artagnan Duitstalige musketierrock. Wat is dat dan musketierrock? Tja, dat lijkt wat lastig te definiëren al komt de zin ‘één voor allen en allen voor één’ erg vaak voor en staan thema’s als vriendschap en trouw centraal. Oordeel zelf wat je van het nieuwe genre musketierrock vindt door het onderstaande nummer ‘Seit an Seit’ te luisteren:

De heren van d’Artagnan

De band is vernoemd naar één van de hoofdrolspelers van het boek De drie musketiers van Alexander Dumas. d’Artagnan bestaat uit  de Duitse Ben Metzner, Tim Bernard en Felix Fischer. Ben en Felix spelen samen ook in de middeleeuwse-rock-band Feuerschwanz, met die stijl muziek is d’Artagnan dan ook te vergelijken.

In februari 2016 kwam het debuutalbum  Seit an Seit uit en sindsdien tourt de band rond in Duitsland. De muziek zou ook prima op een Nederlands middeleeuws of fantasyfestival passen, wat vind jij?

2 reacties


    1. Hoi!
      Ik heb even voor je gezocht, maar d’Artagnan zit inderdaad niet op Spotify. wel kan je gratis naar hun muziek luisteren via Youtube en kan je online nummers kopen via Itunes, Googleplay, JPC en Amazon.de.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *