Spotlight: Anja en Anita met hun schilderkunst

De fantasywereld zit vol met creatieve mensen: van fotografen tot schrijvers en van cosplayers tot illustratoren en nog veel meer. Zoveel, dat het een hele klus is om te zoeken wiens werk je leuk vindt. Ragnarock.nl biedt daarom eens in de zoveel tijd een podium aan creatievelingen in de rubriek ‘in de spotlight’.

Vandaag staan de zussen Anja en Anita in de spotlight met hun schildertalent. Ze creëren de mooiste mythische en fantasywezens met de schilderskwast én de computer. Hier op Deviantart is meer werk van de zussen te bewonderen.

Hoe omschrijven jullie het werk dat jullie maken?

Anja en Anita
Monochrome Lionfisch by Anja en Anita

“Ons werk is vaak een combinatie van traditional art (meestal acrylverf of inkt) en digital art, waar we om beurten aan werken. We proberen meestal dieren of wezens in een realistische stijl neer te zetten (ze moeten althans geloofwaardig overkomen en niet té abstract of cartoonish).”

Teken en schilderen jullie al lang?

“We tekenen al zo lang als we een potlood kunnen vasthouden, maar pas sinds we zo’n 14 à 15 jaar oud waren begonnen we steeds meer samen te werken – en sinds de zomer van 2015 hebben we gedeelde accounts voor DeviantArt, RedBubble en Etsy gemaakt, speciaal voor alle schilderijen en andere artsy dingen die we samen maken. Natuurlijk maken we nog steeds ook allebei ons eigen werk, maar het is toch ook altijd wel leuk om samen te werken.”

Waar halen jullie inspiratie vandaan?

“Inspiratie komt van muziek, films, boeken, mythologie en de natuur! We zijn dan ook niet alleen maar

Anja en Anita
Phoenix by Anja en Anita

gericht op fantasy, maar maken ook tekeningen en schilderijen van dieren. Tot nu toe misschien wel ons leukste project was het maken van een kalender over wezens uit de Noorse mythologie, of anders misschien de animatiefilm die we hebben gemaakt op de muziek van Helena’s Theme (Kamelot). Niet echt ons beste werk nu we erop terugkijken, maar we werden wel heel erg door de muziek geïnspireerd om de tekenfilm af te maken!”

Wat is jullie droom?

“Onze droom is om meer van ons creatieve werk te verkopen. Niet per se om er rond van te komen, maar zodat we er meer tijd aan kunnen besteden. En zou het niet supertof zijn om ooit een keer aan een animatiefilm voor in de bios mee te werken?!”

 

Zelf in de spotlight staan? Meld je hier aan!

 

3 reacties


  1. Ziet er superleuk uit meiden! Kunnen jullie ook de link van Etsy en Redbubble erbij zetten? Ik zit ook op die 2 websites en dan kan ik jullie volgen 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *