Muziek ontdekken: Waldkauz

Muziek is er genoeg, ook in de wereld van fantasy, middeleeuwse, pagan, folk, metal muziek. Je bent natuurlijk al lang verknocht aan je lievelingsbands, maar het is ook leuk om af en toe iets nieuws te ontdekken. In deze rubriek neem ik je mee op muzikale ontdekkingsreis! Ik stel bekende en minder bekende bands voor die de moeite waard zijn om te ontdekken en om te kijken of ze bij jouw muzieksmaak passen.waldkauz

Sprookjesachtige muziek

Waldkauz (in het Nederlands: Bosuil) is een Duitse band uit Hildesheim die luisteraars met hun muziek graag meeneemt naar een sprookjesachtige wereld. De band neemt je met hun muziek mee het groene woud in, naar dromen en mythologische wezens. De muziek is sprookjesachtig en geïnspireerd op onder meer Faun en Omnia.
Waldkauz bestaat uit vijf muzikanten. Niklas zingt en speelt de Ierse Bouzouki, Nina zingt ook en bespeelt verschillende fluiten en ritmische instrumenten. Ook Gina zingt en speelt harp, draailier en fluit en Lennart speelt verschillende instrumenten zoals Gitaar, de Ierse Bouzouki, Davul en Ashiko.

Een nummer van Waldkauz waar bij je echt niet stil kan staan is ‘Tanzgeist’, luister het hieronder:

Waldkauz naar Nederland?

De band begon in 2013 en speelt op diverse Duitse middeleeuwse evenementen. Hun debutalbum ‘Komm Mit!’ kwam in 2015 uit en Waldkauz werkt al aan een nieuw album. Hun nieuwe single is uit onder de naam ‘Mat Syra Zemlya’, die je hieronder via Youtube kan bekijken.
De band speelt vooral in Duitsland, maar ontmoette elkaar voor het eerst op Castlefest. Misschien dat we ze dan ook eens in Nederland gaan zien, want Waldkauz hoopt ooit op Castlefest te kunnen optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *