Apocalyptica in Utrecht: een geweldig concert

Afgelopen zaterdag, 25 februari 2017, was Apocalyptica in Utrecht. Het Finse metal-cellokwartet trad op in Tivoli Vredenburg. De show was al in het voorjaar snel uitverkocht, ik had het geluk een kaartje te kunnen bemachtigen.

Vier cello's

Met de tour ‘Plays Metallica by Four Cellos’ viert Apocalyptica het twintigjarige jubileum van hun gelijknamige debuutalbum. De eerste helft van de avond speelt de band dan ook het debuutalbum: allemaal songs van Metallica op vier cello’s. Speciaal voor de gelegenheid zijn ze weer met vier cello’s, want het Finse kwartet bestaat al enige jaren met drie cello’s en een drummer.

Metallica

Na ruim een uur is er pauze en na die pauze staat er ineens een drumstel. De rest van de show wordt voorzien van stevige drums en de zaal gaat helemaal los.
Het is een avond vol nummers van Metallica, die Apocalyptica geweldig speelt. Het smaakt naar meer. Ik kan niet wachten tot Apocalyptica weer tourt met eigen nummers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *