Fantasy Awards 2016 de uitslag

Vrijdag 3 maart werden de Fantasy Awards door Bastaard uitgereikt. In Qbus in Leiden was het een feestelijke avond vol optredens van Perkelt, The Dolmen, The Royal Spuds, Pyrolysis Gwendolyn Snowdon en Elco de minstreel. Dit was de tweede editie van de Fantasy Awards.

Stemmen

De prijzen zijn een combinatie van publiekstemmen en een keuze van een jury. Het publiek kon per categorie artiesten noemen, waarop gestemd werd. Daarna werden er per categorie genomineerden vastgesteld en kon het publiek weer online stemmen. Op basis van deze resultaten en het juryadvies werden de winnaars bepaald. De jury bestond dit jaar uit: Coca Román (harpiste van Kelten zonder Grenzen), Abe de Verteller (verhalenverteller) en Arjan de Groot (oprichter van Celtcast online radio).

Uitslag Fantasy Awards 2016

Beste live act internationaal: The Dolmen

Genomineerd waren: Ye Banished Privateers, Perkelt, Emian Pagan Folk en Comes Vagantes.

Beste festival: Castlefest

Dit is het tweede jaar op rij dat Castlefest wint, andere genomineerden waren Keltfest, Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival, Zomerfolk en Historisch Festijn Vorden.

Beste TV-serie: Game of Thrones

Genomineerd waren: Vikings, Outlander, Once Upon a Time en Doctor Who.

Beste Entertainment: Balfolk!

Genomineerd waren: Igor’s Googlesjo, Greenthigz, Dutch TARDIS en Davey McAuley. In 2015 won Abe de Verteller.

Beste Boek: Falco en de Gestolen Stympha’s – Nienke Pool

Genomineerd waren: Talent en Kristal – Kelly van der Laan, Luotisade Schaduwen der Verdoemenis – Natascha van Limpt, Eden – J. Sharpe en De Boeken van Terra Fabula Het Vergeten Koninkrijk – Peter DeWillis. In 2015 won Bloedwetten – Sophia Drenth.

Beste Album: The Dolmen - NUADA

Genomineerd waren: Wardruna – Runaljod Ragnarok, Trolska Polska – Untold Tails, Harmony Glen – Live in Bremen en Emian Pagan Folk – Khymeia. In 2015 won Omnia – Naked Harp.

Beste Live Act NL/BE : Rapalje

Genomineerd waren: Bunch of Bastards, The Royal Spuds, Pyrolysis en Harmony Glen. In 2015 won Rapalje ook in de categorie ‘Beste Live Act’(toen werd er geen verschil gemaakt tussen internationaal en nationaal).

Beste Foto: Bert Hensema

Genomineerd waren:  The Didge Spotlight – Marielle Groot Obbink, Life’s a Party! – Coen Halmans, La Société du moustache de pipi – Hetty van Mierlo ,Castlefest – Keshia van Rossum en Banjo Sjoerd – Bert Hensema.

Nieuwe hit?

Tijdens de show werd ook de (carnavals)hit ‘Was ik maar Steve’ van Elco de Minstreel ten gehore gebracht en die moet je echt even horen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *