Spotlight: Emma en haar creaties

De fantasywereld zit vol met creatieve mensen: van fotografen tot schrijvers en van cosplayers tot illustratoren en nog veel meer. Zoveel, dat het een hele klus is om te zoeken wiens werk je leuk vindt. Ragnarock.nl biedt daarom eens in de zoveel tijd een podium aan creatievelingen in de rubriek ‘in de spotlight’. Zelf in de spotlight staan? Meld je hier aan!

Vandaag staat de creatieve Emma in de Spotlight. Haar werk is niet in een paar woorden te beschrijven, ze is cosplayer, maar maakt ook foto’s en ontwerpt eigen kostuums en tekent graag. Emma kun je vinden op Facebook, Instagram en Paigeeworld.

Hoe zou jij je werk omschrijven?

“Ik ben voornamelijk een cosplayer maar probeer zo veel mogelijk dingen uit. Zo maak ik ook kostuums van eigen ontwerpen, of maak ik zelf foto’s van anderen, maak ik headpieces, teken ik en sta af en toe model als hobby."

Emma
Fotograaf Jan de Bloois

"Bij het maken van kostuums komen er vaak verschillende technieken te pas en dat is ook een van de leukste dingeneraan. Op deze manier leer ik mezelf (met hulp van andere) kleding maken, props maken, leds installeren, een heel harnas maken of wat dan ook.”

Doe je dit al lang?

“Mijn vader gaat vaak naar fantasy events als Castlefest en midwinter fair als fotograaf. Ik ging mee toen ik kleiner was en na een tijdje wilde ik ook wel eens zo’n mooi kostuum aan. Dit begon met een gekocht carnavals kostuum, en later ging ik zelf aan de knutsel. Op mijn school kwam ik door vriendinnen in contact met anime en cosplay, ik was eerst nog sceptisch aangezien ik het vooral in negatief daglicht had gezien maar ben uiteindelijk begonnen en niet gestopt.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Emma
Fotograaf Jeroen Weimar

“Ik haal mijn inspiratie van bijna ontelbare cosplayers en artiesten. Ik denk dat Jolien Rosanne van Fairytas mij wel het meest heeft geïnspireerd voor mijn eigen ontwerpen. Ook vind ik ontwerper Kirsty Mitchell geweldig, met haar fantastisch dromerige beelden. Dit zijn beide personen die ik nog nooit persoonlijk heb ontmoet, maar ik haal ook veel inspiratie uit andere cosplayers. Zo vind ik het super leuk om met andere personen technieken te bespreken, en ook fotografen waar ik mee werk laten mij weer een andere kant van mijzelf zien. Als ik research doe voor mijn cosplays kijk ik ook altijd naar fanart, omdat ik liever het gevoel van een personage wil overbrengen dan dat ik iets 100% accuraat maak.”

Wat is je droom?

“Mijn droom is om ooit door een groot game bedrijf te worden ingehuurd om een cosplay van een nieuw personage te maken. Van wat ik zie wordt je dan met fantastische fotografen in contact gebracht en werk je dan samen met mensen die weer dingen maken waar je zelf iets minder in bent.”

Heb je nog een tip voor onze lezers?

“Ik wil meegeven dat er meerdere wegen naar Rome leiden, ook bij kostuums maken. Natuurlijk kan je tutorials volgen en alles volgens het boekje doen, maar het is ook heel leuk en uitdagend om nieuwe manieren te verzinnen om iets te maken.”

Emma
Emma's ontwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *