April 2017: Wat is er te doen?

Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en Agendageen geweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

Begin fantasyseizoen

Met het begin van april komt zoals altijd het fantasyseizoen ook weer langzaam op start. Er is nog niet heel veel te doen deze maand, maar zeker genoeg. Het grootste evenement is natuurlijk Elfia Haarzuilens, dat plaatsvindt in het laatste weekend van april. Hier kijken veel mensen al maanden naar uit, want het is het grootste kostuumevenement van Europa (veel groter nog dan Elfia Arcen dat in september is). Ook het MPS in Duitsland begint deze maand weer en komt al een aantal keer dichtbij de Nederlandse grens.

Overlappende evenementen

Ook al zijn er nog niet heel veel fantasy evenementen deze maand, toch overlappen er een aantal al. Elfia Haarzuilens is tegelijkertijd met het MPS in Dortmund, beide echt grote festivals en aanraders om naartoe te gaan. In het weekend van Pasen is er ook overlap. Er is dan een groot festival bij de burcht in Dortmund, maar ook in België is dat weekend een festival, genaamd Trolls et Légendes.

Het is dus keuzes maken deze maand, waar ga jij naartoe? Ik verkies dit keer Elfia boven MPS Dortmund, omdat ik hier vorig jaar al was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *