In de spotlight: de muziek van Clovers End

Clovers End
Op Winterwelvaart 2016

De fantasywereld zit vol met creatieve mensen: van fotografen tot schrijvers en van cosplayers tot illustratoren en nog veel meer. Zoveel, dat het een hele klus is om te zoeken wiens werk je leuk vindt. Ragnarock.nl biedt daarom eens in de zoveel tijd een podium aan creatievelingen in de rubriek ‘in de spotlight’. Vandaag staat de band Clovers End in de spotlight!

Clovers End is een Groningse folkband, ze staan deze maand in de spotlight. Meer horen van Clovers End? Bekijk hun website, Facebookpagina, Youtube of Soundcloud.

Hoe beschrijven jullie de band?

“Clovers End is een folkband uit Groningen. Onze muziek wordt vaak geassocieerd met Ierse folk, maar onze inspiratie komt van traditionele muziek uit verschillende streken. We creëren een sfeer waarin mensen even hun dagelijkse beslommeringen kunnen vergeten en puur genieten van de muziek. Gezelligheid en goede muziek staat voorop!”

Wanneer zijn jullie begonnen?

“In 2014 zijn we met z’n drieën begonnen met samen te spelen, gewoon om dat we het leuk vonden. Iris (viool/harp) had al enige ervaring met het spelen in orkesten en kwam hierdoor op het idee om een bandje te beginnen met Tim David (gitaar/bouzouki) en Derk (draailier/bodhrán/Ierse fluiten). Ons eerste optreden was tijdens een playbackshow van een korfbalvereniging, het publiek wist niet wat ze hoorden. We zijn blijven oefenen, Patch kwam er bij (bas/gitaar). Nu, drie jaar later, hebben we op verscheidene festivals gespeeld zoals Middeleeuws Winschoten en Imaginarium.”

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

“We doen wat we leuk vinden, dat is het belangrijkste. Veel tunes pikken we op bij sessies, workshops of soms

Op Middeleeuws Winschoten, AHM Fotografie

gewoon van het internet. Hier zit onder andere Ierse muziek bij, country en Franse melodieën. Deze spelen we door en dan kijken hoe we er ons eigen nummer van kunnen maken. We vinden het ook leuk om covers te doen, maar dan op een eigen manier. We zijn bijvoorbeeld heel trots op onze versie van Loch Lomond. Het blijft herkenbaar maar is toch anders dan men gewend is. Het is leuk om het publiek soms een beetje op het verkeerde been te zetten.”

Wat zijn jullie dromen?

“We zijn behoorlijk ambitieus. In de afgelopen anderhalf jaar hebben we een enorme sprong vooruit gemaakt. Afgelopen zomer hebben we op veel mooie locaties mogen spelen. Dit voorjaar komt ons eerste album uit. Deze lijn willen we voortzetten, we willen blijven groeien. Ons streven is toch wel om de hoofdact te worden op grote festivals. Ook zouden we ooit een internationale tour willen maken. Maar het belangrijkste is dat het publiek geniet, hoe groot of klein het podium ook is.”

Zelf in de spotlight staan? Meld je hier aan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *