Elfia Haarzuilens: een betoverende 25ste editie

29 en 30 april 2017 was de 25ste editie van Elfia. Voor het eerst ging ik naar Elfia Haarzuilens, dat veel groter van Elfiaopzet bleek dan Arcen waar ik afgelopen september was. Het was een geweldig weekend waar veel mooie kostuums te bewonderen waren, leuke kraampjes en veel acts en muziek!

25ste editie

Deze editie bij Kasteel De Haar was de 25ste editie van Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair). Er was groots uitgepakt en het was ook behoorlijk druk op zaterdag. Er waren zelfs 15000 mensen, de zaterdag was uitverkocht. Dat was duidelijk te merken, op zondag was er met minder drukte namelijk meer bewegingsvrijheid.
Er waren veel uitgedoste mensen met historische, fantasy, sciencefiction en horror kostuums (en wat nog meer te bedenken?). Het was erg leuk om dit allemaal te bekijken. Ook qua acts was er groot uitgepakt met muziek van Shireen, The Dolmen, Ye banished privateers, Cellar Darling en nog veel meer bandjes. Mooie vuurshows, paardenshows en gevechten.

Haarzuilens vs Arcen

In september 2016 was ik al in Arcen geweest en dacht ik Elfia al te kennen, maar Haarzuilens was toch van een ander formaat. Het kasteel was grootser en mooier, in Arcen zijn het vooral de kasteeltuinen die de aandacht trekken. Ook was de opzet veel groter, in Arcen vond ik dat er weinig fantasykraampjes waren, terwijl er hier in Haarzuilens genoeg te kijken en kopen was bij kraampjes. Zelf hou ik erg van de muziek die past bij dit soort events en ook het muziekaanbod was in Haarzuilens gevarieerder.

Toch ga ik graag nog een keer naar Arcen, want dat is iets minder massaal, wat ook zijn voordelen heeft. Wat opviel nu in Haarzuilens was dat de pendelbus lang terecht kwam in de parkeerfile, de toiletten niet altijd even goed geregeld waren en er met name zaterdag over hele lange rijen waren door de drukte.

Kortom, ik heb geen favoriete Elfia locatie en ben van plan weer naar beide fairs te gaan! Haarzuilens is dus ook zeker een aanrader. Een video met sfeerimpressie van deze Elfia komt zo snel mogelijk online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *