Creatief: veren pen maken DIY

Op fantasy of historische evenementen zie je ze regelmatig bij kraampjes: historische schrijfsetjes, een veren penveren pen en inktpot. Wist je dat jij zo’n veren pen heel makkelijk zelf kan maken? Een stappenplan voor een veren pen (balpen) vind je hieronder.

Benodigdheden

– Grote veer
– Pen
– Schaar
Eventueel: lijm en lint.

Stap 1veren pen

Zorg dat je een mooie grote veer hebt. Bijvoorbeeld gevonden bij een boswandeling of gekocht bij een winkeltje. Belangrijk is dat je een pen hebt die je uit elkaar kan halen, zodat je alleen de pennenkop en inktstaaf eruit kan halen, een schaar is ook noodzakelijk. Eventueel heb je lijm en een lint nodig.

Stap 2veren pen

Knip het puntje van de onderkant van de veer af. Als het goed is is de veer hol, soms is dat niet helemaal zo, zorg dan dat je deze hol maakt (door er bijvoorbeeld met een satéprikker in te steken)

Stap 3

Haal de pen uit elkaar en zorg dat je alleen de pennenkop met inktstaaf daar aan vast hebt. Belangrijk is dat het een pen is met een dikke pennenkop (zodat deze niet vanzelf ook in de holle pen van de veer glijdt) zoals een Bicpen of varianten daarvan. Steek de pen in de holle veer, lijm deze eventueel vast als het te losjes zit. In principe is de veren pen nu af, maar je kan hem ook nog afwerken met stap 4.

veren pen

veren pen

 

 

 

 

 

Stap 4

De veren pen is nu erg dun en als je er mee wil schrijven is dat niet zo fijn. Met een lintje of stukje papier kun je er voor zorgen dat het stuk waar je de pen vast houdt wat dikker
wordt.veren pen

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *