Boeken: fantasy boeken juli 2017

Elke maand verschijnt er een overzicht van de nieuwste fantasy boeken die net verschenen zijn.

Lockwood en co 4 – De jongen met lege ogen – Jonathan Stroud

Dit is het vierde van in de serie Lockwood en co van Jonathan Stroud.
Een korte teaser: “Lockwood & Co moet het zonder Lucy doen, die voor zichzelf is begonnen. En de geestenjagers hebben nogal wat te onderzoeken: monsterlijke handafdrukken op een raam, griezelige hakgeluiden uit een spookachtige keuken… en een raadselachtige, dreigende schaduw die over de begraafplaats van een klein dorp sluipt. In zijn spoor verrijzen de geesten uit hun graven… Het team heeft Lucy heel hard nodig – als ze tenminste bereid is terug te komen…”

Drakenelfen 9 – De Zoon van de Godin  –  Bernhard Hennen

Dit is het negende deel van de Drakenelfenreeks van Bernhard Hennen.
Een korte teaser: “Na de dramatische terugtocht uit de ijswoestijn in het hoge noorden van Nangog likken de Onsterfelijken Artax en Volodi hun wonden. Veel tijd krijgen ze daarvoor niet, want ook de…”

De genade van Radch – Ann Leckie

Dit boek is het vervolg op Ann Leckies “Het recht van de Radch” en “Het Zwaard van de Radch”.
Een korte teaser: “Heel even leek het erop dat Breq, de soldaat die ooit een oorlogsschip was, alles onder controle had. Maar dan wordt tijdens een zoektocht in de sloppenwijken van Station Athoek iemand gevonden die niet hoort te bestaan, verschijnt er een boodschapper uit het mysterieuze rijk van de Presger, en is daar ineens ook Breqs…”

De Kronieken van Nicci 1 – Maîtresse van de Dood – Terry Goodkind

Dit is het eerste deel van een nieuwe serie van Terry Goodkind: de trilogie De Kronieken van Nicci.
Een korte teaser:”Ooit was ze luitenant in het leger van de verschrikkelijke Keizer Jagang en stond ze bekend als de Maîtresse van de Dood en de Slavenkoningin. De dodelijke Nicci wist zelfs Richard Rahl te vangen, en probeerde hem te…”

Drakenspoor – Pepper Kay

Een korte teaser:
“De villa waar Chris van Toorop is opgegroeid moet worden verkocht. Samen met zijn halfzus Felice gaat hij aan de slag om de inboedel te inventariseren en een veiling te organiseren. Het leidt zijn aandacht een moment af van de angst om net als zijn ouders ten prooi te vallen aan een ongeneeslijke ziekte. Tijdens het leeghalen van de zolder vindt hij een verzameling drakenbeeldjes en een loden kistje.
Het kistje intrigeert hem en hij neemt het mee naar huis. Vanaf dat moment wordt hij geplaagd door vreemde dromen en kan hij realiteit en fictie bijna niet meer uit elkaar houden. Zijn vrienden beginnen hem te ontlopen en de eenzaamheid wakkert zijn angsten verder aan. Dan gebeurt er iets wat zijn hele leven op zijn kop zet…”

De anderen 5 – Witte Kaarten – Anne Bishop

Dit is het vijfde en afronde de boek van Bishops serie De Anderen.
Een korte teaser: “Na de mislukte opstand zijn er nog maar weinig menselijke steden over in Thaisia. Simon, Meg, Monty en de anderen (en Anderen) die onderdeel uitmaken van het Stadspark van Lakeside, werken hard om de broze vrede tussen mensen en Anderen te bewaren. Maar dan komt Jimmy, Monty’s louche broer, naar het Stadspark met het plan zich te verrijken ten koste van zijn familie – zoals altijd. Terwijl de Anderen vol interesse toekijken en hun klauwen scherp houden, lopen de spanningen binnen het Stadspark op. Jimmy lijkt ongevaarlijk, maar alleen Meg weet wat er echt op het spel staat: zij heeft gezien hoe het afloopt, met zichzelf aan de rand van een graf…”

Zodiac – Sam Wilson

Een korte teaser: “Stel je een samenleving voor waarin mensen zijn ingedeeld naar hun sterrenbeeld en waarin status wordt bepaald bij de geboorte. Een serie uitzonderlijk brute moorden, zetten de hele gemeenschap op zijn kop. Alle ogen zijn gericht op inspecteur Jerome Burton en sterrenkundig profiler Lindi Childs. Samen belanden ze in een duistere geschiedenis van verraad, vergane liefde, gebroken beloften en een verwoestende waarheid die de samenleving dreigt te ontwrichten…”

De beproeving van Apollo 2 – De Duistere voorspelling – Rick Riordan

Dit is het tweede boek in de serie De beproeving van Apollo van Rick Riordan.
Een korte teaser: “Zeus heeft zijn zoon Apollo – de god van de zon, muziek en poëzie – gestraft door hem als puistige tiener genaamd Lester naar de aarde te gooien. De enige manier waarop Apollo zijn plek op de Olympus terug kan verdienen is door de orakels te herstellen. Wat beïnvloedt de orakels en hoe kan Apollo ook maar iets doen zonder zijn goddelijke krachten? Na een reeks gevaarlijke – en een beetje gênante – beproevingen in Kamp Halfbloed moet Apollo nu de relatieve veiligheid van het kamp verlaten voor een reis door Noord-Amerika, op zoek naar antwoorden. Hij mist dan wel zijn goddelijke krachten, maar sluit onderweg nieuwe vriendschappen met bekende helden.”

Summoner 1 – De Nieuweling – Taran Matharu

Dit is het eerste deel van de Summonerserie van Taran Matharu.
Een korte teaser: “ls smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.”

The Lunar Chronicles 4,5 – Alle Sterren – Marissa Meyer

Meer verhalen uit het LunarChroniclesUniversum.
Een korte teaser: “Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?”

Donkere broerderschap 3 – Dodemans Wapen – Luke Scull

Het derde en laatste deel van deze trilogie.
Een korte teaser: “De Eeuwen van Verval naderen hun einde. Verzwakt door onderlinge gevechten zijn de overgebleven Oppermagiërs niet van plan hun krachten te gebruiken om de mensheid te beschermen. Het laatste sprankje hoop rust bij de overlevende leden van de Broederschap.”

In dit artikel staan een aantal affiliate links, meer informatie hierover vind je hier.1 reactie


 1. Goedenavond,

  In mijn zoektocht naar gerelateerde fantasy sites en dergelijke kwam ik jullie website tegen.
  Ik heb een vraag die ik maar gelijk zal uitleggen en zal stellen.

  Ik heb een fantasy boek geschreven en hiervoor moet ik mijn uitgever 40 email adressen geven van
  mensen/instanties die mogelijk afnemers zouden kunnen zijn.
  Nu is mijn vraag of ik jullie e-mail adres op die lijst mag zetten, zodat mijn uitgever jullie een 1 malig
  bericht van de relaese van mijn boek kan sturen. Het verplicht niet tot aanschaf , laat ik dat vooropstellen.
  Daarna worden de email adressen ook weer verwijderd en worden alleen toegepast voor de 1 malige mailing.
  In verband met de privacy wet moet ik deze toestemming vragen.
  Jullie zouden mij enorm helpen.
  Als dit kan vermelden jullie dan even jullie email adres 🙂
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Mark Tamminga

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *