Augustus 2017: Wat is er te doen?

Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en geenAgenda geweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

Keuzestress

In augustus is er weer ontzettend veel te doen! Elk weekend zijn er meerdere evenementen, soms wel vier of vijf tegelijk. Deze maand staat dus in het teken van keuzes maken, je kunt niet overal naar toe.

Donderdag 3 augustus wordt deze festivalmaand afgetrapt met Castlefest, dat die dag voor de fanatiekelingen al begint met het openingsconcert. Diezelfde dag begint Wacken Open Air in Duitsland, één van de grootste metalfestivals in Europa. Het eerste weekend van augustus is ook weer het MPS in Keulen.

Veel te doen

Het tweede weekend van augustus zijn er veel verschillende evenementen: Elftopia een fantasyfestival in België, M’era Luna een groot gothicfestival in Duitsland (niet erg ver van Nederland), MPS-Festival in Telgte (ongeveer een uur vanaf de Nederlandse grens), Alcatraz een metalfestival in België en in Zutphen wordt op ’t Erve Eme wordt het Oogstfeest gevierd.

Het derde weekend van augustus is er in vergelijking met de andere weekenden lekker rustig. Dit weekend is namelijk alleen het Imaginarium Festival in Friesland.

Het laatste weekend van augustus is het weer lekker druk: een Vikingfestival, Middeleeuws Winschoten, het Gebroeders van Limburg in Nijmegen, weer een middeleeuws weekend in Enschede en een Piratenfestival net over de grens in Duitsland.

Heb jij al plannen voor deze maand? Zelf ga ik alle dagen naar Castlefest, het weekend daarna ga ik naar het MPS in Telgte en wie weet ga ik nog meer doen.

[ai1ec view=”monthly”]
12 reacties


 1. Wow lekker drukke maand. Ik wist niet dar er zoveel festivals waren met middeleeuws thema. Ik ken er maar 1 namelijk Quondam maar dat is ergens in Mei .

  Beantwoorden

  1. Wow bedankt voor de tip, dat festival kende ik nog niet en hoort zeker in de agenda hier op de site thuis!

   Beantwoorden

  1. Dat is inderdaad een heel populair festival, ik probeer er zelf ook dit jaar naar toe te gaan.

   Beantwoorden

 2. inderdaad een drukke maand! ik heb het zelf deze maand ook heel druk met verschillende festivals!!

  Beantwoorden

 3. Ben zelf niet into het hele gebeuren maar dit is wel bijzonder handig voor mensen die er interesse in hebben!

  Beantwoorden

 4. Er is zeker genoeg te doen. Wij gaan in augustus op vakantie, dus zullen het meeste moeten missen

  Beantwoorden

 5. Ik heb het idee dat dit soort festivals veelal in Belgie en Duitsland zijn, zou er daar meer publiek voor zijn?

  Beantwoorden

  1. Ik denk dat er meer festivals in België zijn dan in Nederland, maar in Duitsland zijn de meeste festivals. De alternatieve scene in Duitsland is dan ook veel groter. De grootste middeleeuwse festivals, gothic evenementen en metalfestivals vinden altijd in Duitsland plaats.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *