Castlefest: 4 dagen genieten in een magische wereld

Van donderdag 3 tot en met 6 augustus 2017 veranderde Kasteel Keukenhof in een magische wereld tijdens Castlefest 2017Castlefest. Dit jaar ging ik voor het eerst (oeps, eerder was helaas niet mogelijk) naar Castlefest en ik ging meteen foor het ‘Fanatic’-pakket met openingsconcert, toegang tot alle dagen en overnachten op de camping. Het was een geweldige ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Een video vind je hier, maar nu eerst een verslagje.

Vier dagen kamperen

Ik ging niet alleen voor het eerst naar Castlefest, het was ook de eerste keer dat ik echt meerdere dagen ging kamperen. Speciaal voor Castlefest had ik een tentje gekocht en deze heeft alle weertypen doorstaan: code geel voor de harde wind op donderdag, de stortregen op zaterdag en de brandende zon.

De camping was sneller vol dan wij hadden gedacht, maar het lukte toch nog om een redelijk plekje te bemachtigen. Het kamperen is goed bevallen, van de problemen bij de toiletten en douches heb ik bijvoorbeeld weinig last gehad. Wel is het een echte festivalcamping, waar altijd wel mensen praten en lawaai maken, maar er was zo veel te doen op het festival waardoor je ’s avonds toch echt wel moe bent en in slaap valt.

Veel muziek en kraampjes

Zowel het aanbod van de verschillende muziek als de hoeveelheid kraampjes was erg groot. Zo ligt het accent meer op muziek dan bijvoorbeeld een Elfia, maar het MPS biedt wel meer verschillende bands aan op één dag. Zoveel marktkraampjes met fantasy, historische en andere leuke spullen heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Het was dan ook erg leuk om te shoppen en ideeën op te doen!

Het terrein was groot en rondom elk podium was weer een andere sfeer, zo waande je je bij e Village Stage echt in de Middeleeuwen. Het terrein was groot, wat betekende dat er veel gelopen moest worden, iets wat minder is met mijn slechte voeten, maar gelukkig was er genoeg zitplaatsen en was er ook nog veel gras waar je op kon zitten!
De hoeveelheid en variatie in bands vond ik leuk, maar ik miste voor mijn gevoel wel wat. Op Heidevolk bij het openingsconcert na was er geen band waarvan ik per se het hele concert wilde zien en dansen. Het was eerder dat ik van alle bands een indruk wilde krijgen, zodat ik weer inspiratie heb om naar andere bands te luisteren.

Bijzonder

De Wickermanverbranding was bijzonder en mooi om bij te wonen. De stortregen op het moment dat de verbranding (die even werd uitgesteld) zou beginnen leek wel een mooi teken. De verbranding was mooi en emotioneel.

Het was een mooi festival, waar een fijne sfeer hangt. Ik heb er echt van genoten, zo erg dat ik vergeten ben veel te filmen. Het filmpje vind je hier.

Ps. Momenteel zijn er redelijk wat mensen die klagen over Castlefest, dat is erg jammer. Ik heb oprecht genoten van het festival en natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten (ja het was lang lopen naar de camping met bagage en ja het was erg druk op zaterdag), maar ik ben al heel blij dat er een festival als Castlefest bestaat 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *