MPS Telgte: een muzikale tijdreis

Zaterdag 12 augustus 2017 reisde ik  naar Duitsland af voor het MPS. Dat weekend vond het MPS plaats in Telgte, MPS Dortmundeen dorpje ongeveer een uur rijden vanaf de Nederlandse grens.  (MPS, wat is dat? Lees hier wat het geweldige MPS is en waarom het helaas binnen twee jaar stopt.) Ik was al eens eerder na het MPS geweest , een video hiervan kun je zien of het verslag na lezen, in Dortmund en wist een beetje wat ik kon verwachten, al bleek het MPS in Telgte toch een stuk groter te zijn. Een verslag van deze dag lees je hier, een video van mijn beleving ving je hier.

Een regenachtige, maar geslaagde dag

Helaas viel het weer tegen, er waren veel regenbuien, gelukkig vooral miezer, maar soms toch echt een stuk harder. Dat mocht de pret niet drukken, want er was genoeg leuks te doen en te zien. Het MPS stond in een park in Telgte en was groots van opzet: een riddertoernooiveld, drie podia en heel veel kraampjes. Er zouden veel shows en optredens zijn: riddertoernooi met paarden, vuurshow en optredens van Saltatio Mortis, Fiddlers Green, Cultus Ferox, Rapalje, Cesair, Waldkauz en nog veel meer. Ik had dan ook een druk programma samengesteld.

Gevechten en vuur

Natuurlijk heb ik veel gewinkeld, maar na Castlefest was ik wel erg kritisch en heb ik niks noemenswaardig gekocht,MPS Dortmund deze dag stond vooral in het teken van kijken en luisteren naar shows. Zo zag ik een geweldige strijd tussen ridders te paard, het zag er spectaculair uit en er zat een leuk verhaal omheen. Ik zag verschillende bands optreden en beleefde de hele optredens van Rapalje en Saltatio Mortis. Toen het eenmaal donker was zag ik ook nog een spectaculaire vuurshow.

Kortom veel gekeken en bewonderd. Het was zeker de moeite om over de grens te gaan. Mijn enthousiasme heb ik ook verwerkt in een video over deze dag op het MPS Telgte 2017, die vind je hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *