Haags Historisch Festijn: een tocht door verschillende eeuwen

In het weekend van 19 en 20 augustus 2017 was Historisch Den Haag. Die zaterdag ging ik naar The Lion King in Scheveningen en omdat het toch in de buurt was ging ik even langs Historisch Den Haag. Ik kreeg een redelijke haags historisch festijn 2017indruk van dit festijn en een verslag hiervan volgt (en een video vind je hier).

Het Binnenhof als decor

Het evenement vond plaats te midden van een historisch decor: op het Binnenhof, rondom de Hofvijver, in de Paleistuinen en in enkele historische musea.  Dit zijn mooie plekken om een evenement te houden. Op het Binnenhof vonden de schouwspelen plaats en was verder niets te zien. Aan de zijkant van de hofvijver stonden een klein middeleeuws kampement.  In de Paleistuinen was er een prinsessenwedstrijd en in een aantal musea waren nog historisch politieke figuren te bewonderen.

Verschillende eeuwen

Het Haags Historisch Festijn verbeeld verschillende eeuwen. Zo was er een middeleeuws kampement en een schouwspel over Floris V, maar er was ook een schouwspel over de Schoolstrijd en het vrouwenkiesrecht.  In de Paleistuinen waren alle koninginnen van Nederland te zien en te spreken en in het Nutshuis kon je naar Aletta Jacobs. Het was dus een gevarieerd historisch geheel.

Erg kleinschalig

Het was een klein opgezet festijn, vooral leuk voor de toevallige passant. Voor iemand die vaker historische evenementen zoekt valt het wat tegen. Er werd namelijk wel steeds gezegd waar wat te doen was, maar er was vrij weinig te zien en te doen. Het is eerder leuk als je in de omgeving woont en dan met je kinderen even langs gaat.

Ik vond het leuk om even langs te gaan, omdat ik toch langs Den Haag moest, maar het echte hoogtepunt van de dag was toch echt The Lion King! Een korte video vind je hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *