Muziekupdate: veel nieuwe releases deze zomer

Ontzettend veel bands hebben deze zomer een nieuw album uitgebracht of gaan dat nog doen. Zo hadden Seed en muziekupdate zomerCesair het al op Castlefest over hun nieuwe album dat net uitkwam, maar ook andere bands op Castlefest hebben sinds kort een nieuw album: Russkaja en Ye Banished Privateers.  Ook bands als Powerwolf en Eluveitie hebben deze zomer een nieuw album uitgebracht of komen deze zomer nog met een nieuw album. Genoeg nieuws om te luisteren dus! Ik heb alle uitgebrachte en nog uit te brengen albums op een rijtje gezet.

Al uitgebrachte albums deze zomer

Seed – Portal to Elfland

Seed presenteerden hun seedee (cd) op Castlefest. Het album bevat 14 nieuwe nummers en is te beluisteren en kopen via Bandcamp of fysiek te koop via de site van Seed of natuurlijk bij hun optredens.

Waldkauz – Mythos

De nieuwe cd van Waldkauz bevat 16 nieuwe nummers en op de cd wordt samengewerkt met verschillende gastartiesten van onder meer Faun en Cesair. Een voorproefje van het nieuw album is te beluisteren op hun site en de cd is te koop via onder andere Amazon.

Ye Banished Privateers – First Night Back in Port

Het nieuwe album van Ye Banished Privateers bevat 15 nieuwe nummers. Wie ze bij Elfia of Castlefest heeft zien optreden, heeft al een aantal nieuwe nummer gehoord. Het album is te beluisteren via Spotify en onder meer te koop via de website van de band en bol.com.

Ganaim – Public House

Public House is het nieuwe album van het Duitse Keltische Folktrio Ganaim. Deze nieuwe cd bevat 12 nieuwe nummers, waarvan een aantal instrumentaal zijn. De cd is onder andere te koop via de site van de band.

Eluveitie – Evocation II: Pantheon

Het nieuwe album van Eluveitie is gemaakt in de stijl van het album Evocation I dat een aantal jaar terug werd uitgebracht. Een akoestisch album dat helemaal draait om de Keltische mythologie en daarmee dus een andere stijl heeft dan het gewoonlijke materiaal van de band. Eluveitie wisselde in 2016 samenstelling en de nieuwe musici zijn al te horen op dit nieuwe album. De cd is onder meer te koop via de website van Nuclearblast en bol.com.

Blind Guardian – Live Beyond The Spheres

Het nieuwe album van Blind Guardian bevat maar liefst 3 cds met in totaal 22 nummers. De cds bestaan uit live materiaal van hun tour uit 2015, maar ook livenummers die de band zelden heeft gespeeld. Het album is onder andere te koop via de website van Nuclearblast en bol.com. 

Cellar Darling – This is the sound

Het nieuwe album van Cellar Darling (die dit jaar op Elfia Haarzuilens stonden) bevat maar liefst 17 nieuwe nummers. This is the sound is het eerste album van het trio dat in de zomer van 2016 ontstond naar de splitsing van Eluveitie. Het album is onder andere te verkrijgen via de website van Nuclearblast en bol.com.

Powerwolf – The Metal Mass (Live)

Dit is het tweede album dat Powerwolf dit jaar uitbrengt. Het is een livealbum met 16 nummers van verschillende optredens.  De cd is onder meer te koop via Large of de site van Napalmrecords of bol.com.

Alestorm – No Grave But The Sea

Het nieuwe album van de piratenmetalband Alestorm bevat 10 nieuwe nummers. Het album is onder andere te koop via de site van Napalmrecords en bij bol.com.

Tibetréa – Zauber & Rituale

Dit is het nieuwe album van de Duitse fantasyfolkband Tibetréa. Het album is onder andere te koop via hun eigen website.

Russkaja – Kosmopolitburo

Het nieuwe album van Russkaja (te zien geweest op Castlefest) Kosmopolitburo bevat 10 nummers met zogenoemde ‘turbopolka’.  Het album is onder andere te koop via de site van Napalmrecords en bol.com.

Totus Gaudeo – Spieler

Spieler is het nieuwe album van de Duitse folkband Totus Gaudeo. Het album bevat 11 nummers en is onder meer te koop via de website van de band.

Exit Eden – Rhapsodies in Black

Dit is het debuutalbum van de nieuwe femalemetalband Exit Eden. De band bestaat uit vier vrouwen uit vier verschillende landen met verschillende achtergronden. Het album bestaat uit allerlei metalcovers van bekende nummers als Skyfall en Unfaithfull. De cd is onder meer te koop via de site van Napalmrecords en bol.com

Versengold – Funkenflug

Funkenflug is het nieuwe album van de Duitse folkband Versengold. Het album is onder meer te koop via Amazon en de website van de band.

Fairytale – Forest of Summer

Forest of Summer is het debuutalbum van de Duitse folkband Fairytale. Het album is onder meer via Amazon te koop. 

Nog te verwachte albums deze zomer

Korpiklaani – Live at Masters of Rock

Verwacht: 25 augustus 2017

Het nieuwe livealbum van de Finse folkmetalband Korpiklaani bestaat uit twee cds met elk maar liefst 19 nummers. Het zijn opnames van een show uit 2016 en een aantal bonusnummers bestaande uit opnames van een show uit 2014. Dit album is onder meer te koop via de site van Nuclearblast en bol.com.

Die Apokalyptischen Reiter – Der Rote Reiter

Verwacht: 25 augustus 2017

Der Rote Reiter is het nieuwe volledig Duitstalige album van de Duitse deathmetalband Die Apokalyptischen Reiter. Het nieuwe album bevat 13 nummers en is onder andere te koop via de site van Nuclearblast.

Mr. Hurley & Die Pulveraffen – Tortuga

Verwacht 25 augustus 2017

Tortuga is het nieuwe album van de Duitse piratenband Mr. Hurley & Die Pulveraffen. Het album is onder andere al vooruit te bestellen op Amazon.

Cesair – Omphalos

Verwacht: 1 september 2017

Ophalos is het nieuwe album van de Nederlandse Folkband Cesair. Het album bestaat uit 12 nieuwe nummers en is onder andere te koop via de website van de band.

Epica – The Solace System

Verwacht: 1 september 2017

The Solace System is de nieuwe EP van de Nederlandse metalband Epica. De EP bevat zes nieuwe nummers. De cd is onder meer te koop via de site van Nuclearblast.

In dit artikel staan een aantal affiliate links, meer informatie hierover vind je hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *