Creatief: zelf toverstok maken DIY

Bij een tovenaarsleerling of heks mak een toverstof natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk kun jij op menig fantasyfestival een mooi toverstok kopen, maar er zelf één maken is ook een optie. Het is helemaal niet moeilijk om zelf een toverstok te maken en zo kun je hem ook helemaal personaliseren! Hieronder vind je stapsgewijs hoe je een toverstok kan maken (met als voorbeeld twee verschillende toverstokken).

Benodigdheden:

  • Lijmpistool
  • Lijm (voor in het lijmpistool)
  •  Houten stok (lengte van ongeveer je onderarm)
  • (acryl)verf
  • Kwast
  • Eventueel: decoratie materiaal zoals stenen en glitter

Stap 1

DIY toverstok

Zorg dat je alle materialen verzameld hebt. Geschikt materiaal voor een toverstok zijn bijvoorbeeld chopsticks, maar een mooie tak uit het bos kan natuurlijk ook. Bedenk goed hoe je toverstok eruit moet komen te zien en verzamel alles wat daarvoor nodig is. Zorg dat je ook een goede lengte kiest voor de toverstof, vaak zijn ze ongeveer even lang als je onderarm.

Stap 2

Ga aan de slag met het lijmpistool. Hiermee kun je het handvat van je toverstok maken en de stok verder decoreren. Het handvat maak je door meerdere lagen lijm over elkaar heen te doen en eventueel nog met iets van een mes aan te drukken/glad te maken (let op er gaat dan ook lijm vastzitten aan het mes). Daarnaast kun je dus je toverstok met lijm decoreren met bijvoorbeeld lijnen of stipjes.

DIY toverstok
DIY toverstok

Stap 3

Laat de lijm goed drogen en begin dan met het verven van de stok. Je kunt de stok zo gekleurd maken als je zelf wil. Waarschijnlijk heb je op de gedeeltes waar lijm zit meerdere verflagen nodig. Zelf heb ik acrylverf gebruikt.

DIY toverstok
DIY toverstok

Stap 4

Je kunt de toverstok zo ingewikkeld maken als je zelf wel. Denk eens aan glitters of een mooie steen. Ook is het leuk om de decoraties van verf een andere kleur te geven. De bruine toverstok heb ik zo simpel mogelijk gehouden, de blauwe stok heeft verschillende kleuren en een mooie steen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *