Agenda maart 2018: wat is er te doen?

Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en geen Agendageweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

Het voorjaar is inzicht en dat betekent dat er steeds meer fantasy en historische evenementen op de agenda komen te staan! Het eerste weekend van maart worden de Fantasy Awards uitgereikt door Bastaard in Leiden, van deze avond zal ik uitgebreid verslag doen. Ook is er dit weekend de Comic Con in Rotterdam.

Bijna elk weekend meerdere evenementen

Het tweede weekend van maart is de tweejaarlijkse Gothic en Fantasy Beurs in Rijswijk met bands als Pyrates en Rastaban. Een leuk evenement, waar ik zelf al drie keer ben geweest, daarover vind je hier en hier een filmpje. Ook deze editie zal ik er een filmpje van maken. Daarnaast is er 17 en 18 maart Middeleeuws Weekend op het erf van Dragon Heart in Enschede. Een leuk middagje uit als je in de buurt woon.

Een druk paasweekend

Het laatste weekend van maart, het paasweekend, zijn er maar liefst drie evenementen. De Dutch Comic Con in Utrecht is in dit weekend. In Zutphen komen de Friezen, Franken en Vikingen op bezoek bij Erve Eme, iets dat ook op mijn agenda staat. Als je in het oosten van Nederland woont is het middeleeuwse spektakel in Dortmund interessant, want zo ver rijden is dat dan niet.

Wat ga jij deze maand doen?

[ai1ec]

15 reacties


 1. Fijn dat je zo’n agenda maakt voor je lezers, zo weten zij ook wanneer er een evenementje te doen is! Ikzelf heb in maart heel veel te doen, maar dat beperkt zich tot afspreken met vriendinnen of eens gaat uit eten 🙂

  Beantwoorden

 2. Ik vind het altijd zo leuk dat er zoveel verschillende evenementen zijn voor zo’n specifieke interesse. Super leuk! En Dortmund is sowieso wel een leuke stad om er een weekendje van te maken.

  Beantwoorden

 3. Wat een hoop events zijn er! Ik hoorde van vrienden dat de Comic Con altijd de moeite waard is, maar ik ben er nog nooit geweest. Wat is jouw favoriete event?

  Beantwoorden

 4. Wat een fijn overzichtje zeg! Ik ben dit weekend ook in Utrecht voor de VeggieWorld beurs, dus misschien plak ik de Dutch Comic Con er dan nog wel achteraan 😉

  Beantwoorden

 5. Ik heb eigenlijk nog geen plannen gemaakt voor deze maand. Als het weer meezit zullen het vooral veel buitenactiviteiten zijn

  Beantwoorden

 6. Momenteel staat er bij mij nog niets gepland. Ik laat graag alles op mij af komen. Fantasy evenementen zijn niet echt iets voor mij. Maar zou misschien wel één keer is graag naar een cosplay evenement gaan. ?

  Beantwoorden

 7. Er is zeker vaak veel te doen als je even goed zoekt. Ik ga dit weekend naar de beurs Eigen Huis. Hopelijk vind ik daar wat nieuwe inspiratie voor ons huis

  Beantwoorden

 8. Het Paasweekend is natuurlijk ook ideaal om toffe evenementen te organiseren. Het zijn niet evenementen waar ik snel heen zou gaan, maar het ziet er in ieder geval goed uit!

  Beantwoorden

 9. Leuk dat er zo vaak van dit soort dingen te doen zijn. Ben zelf nog nooit op een Comic Con of vergelijkbaar iets geweest, maar het lijkt me best leuk om eens mee te maken.

  Beantwoorden

 10. Bij ons is het evenement paaspop, waar ik ook een dag heen ga. Altijd leuk zo’n evenement. Het hele weekend maak je me niet meer blij mee, maar een dagje zeker wel.

  Beantwoorden

 11. wat een leuke blog, vooral erg leuk dat je je lezers op de hoogte brengt van leuke events. Veel plezier!

  Beantwoorden

 12. Handig zo’n agenda, het is vaak inderdaad zoeken naar evenementen die leuk zijn. Het gebeurt regelmatig dat ik iets leuks voorbij zie komen, en dat het dan net geweest is of zo. Heel irritant 🙂

  Beantwoorden

 13. Ik maak eigenlijk nooit een planning voor in het weekend want het valt toch altijd anders haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *