Laatste Gothic en Fantasy Beurs, op naar een nieuw evenement

De tweejaarlijkse Gothic en Fantasy Beurs houdt ermee op. 10 en 11 maart 2018 was namelijk de laatste editie van Fantasyfestdeze beurs in de Broodfabriek in Rijswijk. Zelf was ik er nu voor de vierde keer en ik ben het er wel mee eens dat het tijd is voor iets nieuws! Het was een gemoedelijke beurs met leuke kraampjes en optredens, maar niet heel spannend, de afzonderlijke edities leken dan ook erg op elkaar. Nu komt er een nieuw evenement in de plaats voor de Gothic en Fantasy Beurs: Fantasyfest.

De laatste Gothic en Fantasy Beurs

Zaterdag 10 maart bezocht ik de beurs en blijkbaar was dat meteen voor de laatste keer. Er werden weer veel bijzondere spullen verkocht en er waren optredens van Rastaban, Harmony Glen en Pyrates!. Nu had ik voor het eerst ook tijd om bij de andere beurs in het gebouw te kijken: de Mineralenbeurs. Zoals jullie gewend zijn maak ik filmpjes van de evenementen waar ik naar toe ga, maar deze keer en de keer hiervoor heb ik niets gemaakt van de Gothic en Fantasy Beurs. Natuurlijk heb ik wel gefilmd, maar het is te weinig materiaal om iets leuks van te maken. Gelukkig kun je wel onderaan de tekst de twee filmpjes zien die ik eerder maakte van de beurs.

Fantasyfest

Op de laatste beurs werd door de organisatoren wel meteen een nieuw evenement aangekondigd: Fantasyfest. Het evenement zal voor het eerst op 13 en 14 oktober plaatsvinden, ook weer in de Broodfabriek in Rijswijk. Het evenement zal zich dus meer op de fantasy richten met onder meer een belangrijke plaats voor cosplay. Verder is er nog vrij weinig over bekend en dat maakt mij wel nieuwsgierig.

Wat vind jij ervan  dat de Gothic en Fantasy Beurs stopt? Was de beurs als lang op z’n retour? Of vind je het jammer?

 

12 reacties


 1. Ik zou zelf niet zo snel naar zo’n beurs gaan, sterker nog, ik had niet eens bedacht dat er een beurs voor was, haha!
  Soms is het supertof als er iets nieuws voor in de plaats komt, nieuwe samenwerkingen, nieuwe inspiratie. Een frisse start!

  Beantwoorden

 2. Ik houd zelf niet van fantasty en gothic maar de oudste dochter van mijn beste vriendin gaat vaak naar cos plays. Door haar verhalen is er echt een wereld voor mij open gegaan

  Beantwoorden

  1. Toen ik deze scene ontdekte ging er ook een hele nieuwe wereld voor mij open. Echt een hele creatieve en gezellige wereld 🙂

   Beantwoorden

 3. Ik wist niet dat daar een beurs voor was en ik heb eigenlijk ook niet zo veel met gothic; Een paar jaar geleden had mijn jongste zich gothic opgemaakt, met zwarte lipstick en zo. Eigenlijk had ze dat samen met de zus gedaan om mij te shockeren/uit mijn tent te lokken. Maar ik vond het wel leuk staan 🙂 Dat is dus de enige keer dat ik iets met gothic te maken had….

  Beantwoorden

 4. Ik ben nog nooit op zo’n beurs geweest. Er zullen vast mensen zijn die het jammer vinden dat het stopt, maar soms is vernieuwing ook wel erg verrassend

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *