Agenda april 2018: wat is er te doen?

Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en geenAgenda geweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

Het is april en dat betekent dat het evenementenseizoen weer is begonnen! Er staan weer verschillende evenementen op de agenda en eind deze maand is natuurlijk het grootste kostuumevenement van Europa: Elfia Haarzuilens.

Een druk paasweekend

Het laatste weekend van maart waarin april ook al begint, het paasweekend, zijn er maar liefst drie evenementen. De Dutch Comic Con in Utrecht is in dit weekend. In Zutphen komen de Friezen, Franken en Vikingen op bezoek bij Erve Eme. Als je in het oosten van Nederland woont is het middeleeuwse spektakel in Dortmund interessant, want zo ver rijden is dat dan niet.

Veel te doen in april

In het tweede weekend van april is F.A.C.T.S., de Vlaamse Comic Con en Tomocon, een Japanse fair in Oss. Op 14 april is de Dag van het Fantastische Boek, waar fantasyliefhebbers hun favoriete schrijvers uit het genre kunnen ontmoeten. Daarna is Elfia op 21 en 22 april in Haarzuilens, dit evenement staat natuurlijk ook op mijn agenda. Het laatste weekend van april komen de Romeinen naar Zutphen en is het MPS in Dortmund.

Wat heb jij voor deze maand op de planning staan?

[ai1ec view="monthly"]

7 reacties


 1. Wat leuk dat er zo veel te doen is! Wij wonen in Leeuwarden. Sinds Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa geworden is zijn hier ook een hele hoop leuke dingen te doen.

  Beantwoorden

 2. Ridderspektakel in de kasteeltuinen in Arcen,het klinkt leuk hoor! Allen zit ik zowat alle Paasdagen in de kerk te zingen dus ik kan niet. En dan mijn gezin nog meeslepen.

  Poetsen en boenen in de middeleeuwen, ik vind het helemaal leuk (maar zie bovenstaand probleem). Misschien is het wat voor Nicole Orriëns van https://huisvlijt.com/. Amersfoort is voor ons overigens goed te doen!

  Beantwoorden

 3. April is hier ook een drukke maand, Pasen, verjaardagen en evenementen. Het houdt je van de straat, zo gezegd. Hopelijke wordt het een mooie zonnige maand voor de buiten evenementen.

  Beantwoorden

 4. Fantasy zegt mij niet zo veel, maar wij waren in Zuid Frankrijk in Saint Ambroix tijdens een middeleeuws festival, dat was echt super leuk! 3 dagen lang werd het stadje helemaal omgetoverd, inclusief kampen. Moet je echt eens naar toe als je de kans krijgt.

  Beantwoorden

 5. April is hier juist een wat rustigere maand. En eerlijk gezegd vind ik dat ook wel eens lekker. Mei word voor ons juist weer een hele drukke maand

  Beantwoorden

 6. Mijn april zal buiten een verjaardag en een bruiloft verder lekker rustig verlopen. Geen plannen verder.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *