10x dit wist je nog niet over Game of Thrones

2018 is het jaar dat we het zonder Game of Thrones moeten doen, pas in 2019 komt het nieuwe seizoen van Game of game of thronesThrones. Om het lange wachten wat te verzachten zal ik af en toe interessante theorie en leuke feitjes posten over deze immens populaire fantasy serie. Vandaag tien dingen die jij (hoogstwaarschijnlijk) nog niet wist over Game of Thrones.

 1. Ramsay Boltons dood had nog gruwelijker moeten zijn

Ramsay Bolton wordt opgegeten door zijn eigen honden, de scene is al vrij gruwelijk, maar het had nog erger moeten zijn.  Oorspronkelijk was het plan om te laten zien hoe de honden de kaak van Ramsay afbijten en opeten. De uiteindelijk beelden waren zo erg om te zien dat ze het te gruwelijk vonden voor Game of Thrones en deze scene geschrapt is.

 1. Tyrion komt het vaakst terug in de afleveringen

Tyrion is het personage dat in de meeste afleveringen te zien is, gevolgd door Cersei Lannister, John Snow en Daenerys Targaryen.

 1. Sommige fans hebben het goede einde geraden

Volgens auteur George R. R. Martin hebben sommige fans het goed geraden hoe Game of Thrones gaat eindigen. Helaas heeft hij niet gezegd welke fans, want er zijn zoveel theorieën dat we hier niks wijzer van worden.

 1. Acteur Tommen Baratheon speelde al eerder rol in de serie

Dean-Charles Chapman speelde niet alleen koning Tommen Baratheon  in Game of Thrones, maar hij speelde eerder al kort Martyn Lannister, die gevangen werd gehouden door de Tullys  .

 1. Ramsay Bolton had John Snow kunnen zijn

Iwan Rheon speelde Ramsay Bolton, maar deed eerder auditie voor de rol van John Snow. Sterker nog hij is nét geen John Snow geworden. De producenten moesten uiteindelijk kiezen tussen Iwan en Kit en ze kozen natuurlijk voor Kit.

 1. Veertien Harry Potter acteurs in Game of Thrones

Tot nu hebben er veertien acteurs die in de Harry Potter Films speelden ook in Game of Thrones gespeeld. Voorbeelden van personages die door de zelfde acteurs gespeeld werden: Catelyn Stark en de moeder van Hermelien, Walder Frey en Argus Vilder en Osha en Adromea Tops-Zwarts.

 1. Drie verschillende Mountains

De rol van Gregor Clegane, ook wel The Mountain genoem, wordt maar liefst door drie acteurs gespeeld.  In seizoen 1 wordt de ridder gespeeld door Conan Stevens, in seizoen 2 door Ian Whyte en momenteel door  Hafþór Júlíus Björnsson.  Ian Whyte speelde overigens ook Wun Wun de reus!

 1. Op Harvard kun je Game of Thrones les krijgen

“The Real Game of Thrones: From Modern Myths to Medieval Models” zo heet de cursus die studenten kunnen volgen op Harvard. De cursus gaat nader in op de middeleeuwse mythen en sagen waardoor George R. R. Martin zich heeft laten inspireren. Helaas is er nog niet een dergelijke cursus in Nederland, wel zijn er al een aantal wetenschappelijke lezingen geweest die Game of Thrones als thema hadden.

 1. Sommige acteurs hebben bijzondere bijbanen

Sommige Game of Thrones acteurs hebben wel bijzondere bijbanen, een aantal voorbeelden: de man die Hodor speelt is eigenlijk DJ, Grey Worm is een zanger, Bronn was onderdeel van pop-duo ‘Robson en Jerome’, The Hound was een timmerman, Khal Drogo was een model en Hot Pie heeft zijn eigen bakkerij.

 1. Je kunt de Iron Throne kopen!

De regiseurs van de show verkopen replica’s van de IJzeren Troon, ook jij kunt er dus eentje kopen. Je moet waarschijnlijk wel even sparen, want zo’n replica kost meer dan $30.000.

8 reacties


 1. Om heel eerlijk te zijn zegt het mij helemaal niets, op een paar hele korte stukjes na heb ik niets van Game Of Trones gezien!

  Beantwoorden

 2. Ik volg de Game of trones helemaal niet, omdat het niet mijn serie is. Alleen vond ik het wel leuk om te lezen over de bijzondere bijbanen van de acteurs.

  Beantwoorden

 3. Ik moet eerlijk zijn dat ik helemaal niet meer mee ben…

  De eerste twee seizoenen heb ik wel gezien, het kon me wel boeien, maar niet genoeg om te blijven kijken.

  het is wel leuk om deze blog te lezen, dat dan weer wel! 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *