Festival checklist: wat neem je mee naar een fantasy festival?

Het seizoen van de historische fantasy festivals is weer begonnen!  Castlefest, Zomerfolk, Elfia, allerlei lokale historische festivals: wat heb jij allemaal op de planning staan? Sommige mensen hebben al een hele lijst met festivals gemaakt en weten precies welk kostuum zij wanneer aantrekken. Belangrijk natuurlijk, maar wat neem jij naast je kostuum eigenlijk mee naar een festival?checklist

Zelf ben ik vrij praktisch ingesteld en trek daarom ook niet altijd een (uitgebreid) kostuum aan. Ik heb in mijn hoofd altijd wel een lijstje met dingen die ik mee móet nemen naar een festival, om het zo prettig mogelijk te laten verlopen. Mijn tips en tricks volgen, maar wat zijn die van jou?

Fantasy festival checklist

Grote extra tas

Zorg ervoor dat je een extra tas bij je spullen stopt. Het liefst een grote tas waar veel in past. Je komt natuurlijk niet alleen naar festivals om rond te lopen, te dansen en eten, maar ook om te shoppen! Zorg dat de tas klein opgevouwen bij je gewone spullen zit, zodat het geen ruimte in neemt.

Flesje water

Het is handig om altijd een flesje water (of ander drinken) mee te nemen. Natuurlijk drink je lekker mede of chocolademelk op festivals, maar als je echt dorst hebt is het fijn om een flesje water bij je te hebben, zeker bij de warme festivals in de zomer. Over het algemeen mag je dit ook wel meenemen naar fantasy festivals en op sommige festivals zijn zelfs kraanwaterpunten (bv. Castlefest).

Let op: niet op alle soorten festivals of concerten mag je een flesje water meenemen. Soms mag dit helemaal niet, soms alleen zonder dopje.

Boterhammetjes of andere etenswaren

Natuurlijk is er genoeg lekkers te eten op de festivals, maar het is handig om ook zelf wat bij je te hebben. Het eten op festivals is lekker, maar ook vrij prijzig en meestal krijg je niet heel veel. Als je zelf een boterhammetje en een koekje meeneemt, zorgt dat voor de onmiddellijke trek en kun je later altijd nog dat lekker knobibrood kopen!

Over het algemeen mag je op fantasy festivals eigen eten en drinken meenemen, zo lang je niet de hele supermarkt met je mee sleept.

Van tevoren bestelde tickets

Neem je tickets mee! Vaak kun je aan de deur nog tickets kopen, maar dan sta je wel in een lange rij. Wie thuis online tickets koopt heeft vaak een beetje korting, zekerheid dat je naar binnen mag én veelal een kortere rij.

Alles voor verschillende weersomstandigheden

In het voorjaar en de zomer zijn de meeste fantasy festivals buiten, dat is erg leuk, maar Nederland blijft Nederland. Het weer doet waar het zin in heeft, zorg dus dat je voorbereid bent op alles. Voor slecht weer: neem een kleine plastic regenponcho mee of een paraplu, zorg voor een warm vest of een warme sjaal voor in de avond als het kouder wordt (en idealiter voor schoenen die vies mogen worden door de modder). Voor mooi weer: neem zonnebrand mee, zonnebril en een pet/klep/hoed, zorg voor laagjes kleding (zodat je jezelf kunt beschermen tegen de zon, maar bij warme ook wat kunt uitrekken).

Alles rondom je kostuum

Mocht je een kostuum aantrekken: neem dan alles mee! Vergeet ook niet een make-updoosje mee te nemen, mocht er gedurende de dag wat make-up bijgewerkt moeten worden. Het liefst neem je nog iets als tape of plakband mee, zodat je in noodgevallen je kostuum kunt repareren.

Wat neem jij altijd mee naar festivals? Wat mag je echt niet vergeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *