Londen: 5x alternatieve markten

Londen is een geweldige stad die heel veel te bieden heeft. Natuurlijk de Big Ben de Tower en de Tower Bridge, maar Alternatief Londener is nog veel meer! Londen heeft ook allerlei alternatieve plekjes die je echt gezien moet hebben. Wat dacht je van alle alternatieve marktjes, waar je genoeg fantasygerelateerde spullen kunt kopen! Voor jou heb ik de vijf leukste alternatieve markten in Londen op een rij gezet. Mocht je al vaker in Londen zijn geweest, dan ken je de eerste paar genoemde markten waarschijnlijk wel, scrol dan verder naar meer!

1. Camden Market

Dé grootste alternatieve markt van Londen is Camden Market. Deze markt bestaat uit allerlei verschillende soorten marktjes, zoals een hoek met allerlei zelfgemaakt spullen, maar ook een buitenmarkt met alternatieve kleding, in de paardenstallen zijn allerlei alternatieve kraampjes en er is ook een foodmarkt. Toen ik ooit voor het eerst in Londen was, wist ik niet wat mij overkwam, zó groot was de markt met allerlei hoekjes en bochtjes waar je zo in verdwaalt. Je vindt er van alles: gothic en punk kleding, vintage, meer Camden Marketvictoriaanse kleding, maar ook allerlei accessoires en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit!

Camden Market is elke dag van de week open. Buiten het seizoen zijn de meeste kraampjes geopend op zondag, maar je kunt er dus elke dag naar toe. Voor mij is deze markt één van de redenen om naar Londen te gaan, ik ben er een hele dag zoet.

2. Nothing Hill Market

Deze naam zegt je vast ook wat, al komt het misschien alleen maar door de film ‘Nothing Hill’. Deze markt is vooral bekend door de antieke en vintage spullen die er verkocht worden. Let op: op verschillende dagen staan er andere soorten kraampjes (lees daar hier meer over). Zaterdag is de hoofddag van deze markt en staan er allerlei soorten kraampjes. Je vindt er dan niet alleen antiek en vintage, maar ook handgemaakte spullen, tweedehands spullen en eten.

3. Jubilee Market (Covent Garden)

De Jubilee Market is één van de marktjes in het gezellige Covent Garden. Het marktje zit een beetje verstopt achter de andere grote markt (zie 4) naast het transportmuseum. Op dit kleine overdekte marktje wordt ook weer van alles verkocht: (alternatieve) kleding, zelfgemaakte spullen en allerlei curiosa. Als je naar Covent Garden gaat, de gezellige theaterwijk, dan moet je dit marktje (dat er elke dag is) niet overslaan!

4. Apple Market (Covent Garden)

Wie naar de theaterbuurt Covent Garden gaat kan bijna niet om de Apple Market heen, het zit namelijk in een groot gebouw waar rondom ook allerlei straatartiesten optreden. Op verschillende dagen van de week staan er andere kraampje, meestal staan er in ieder geval de kraampjes met zelfgemaakte spullen: zoals prenten van Londen, kleding en sieraden. Het is zeker een leuk marktje om even te bekijken, zeker als er beneden bij de restaurants leuke straatartiesten optreden.

5. Old Spitafields Market (Shoreditch)

Shoreditch

De Old Spitafields Market staat in de alternatieve wijk Shoreditch. Afgelopen keer was ik hier voor het eerst en deze wijk en het marktje zijn zeker een aanrader! Ook hier staan weer veel kraampjes met zelfgemaakte spullen, alternatieve spullen en etenskraampjes. De alternatieve wijk Shoreditch is dan ook het bezoeken waard, er is veel mooie muurschilderingen te zien en er zijn veel vintage en alternatieve winkeltjes. Ergens onder in een gebouw is er een grote vintage markt, er is een leuke muziekwinkel en er zijn meerdere tweedehandswinkeltjes.

Kortom, er zijn veel alternatieve marktjes in Londen. Camden Market is de grootste en daar kan wat mij betreft geen enkele andere markt tegen op, maar dat betekent niet dat je de andere marktjes over moet slaan. In Camden Market breng je het grootste deel van de dag door, Nothing Hill een paar uur en de andere marktjes ben je misschien een uurtje. Ik raad het aan om in ieder geval één van deze markten te bezoeken tijdens een bezoek in Londen. Let wel op je bent niet de enige, zeker op Camden Market en Nothing Hill Market is het erg druk.

Heb jij nog goede tips oor alternatieve winkels of wijken in Londen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *