10x de beste doden in Game of Thrones

2018 is het jaar dat we het zonder Game of Thrones moeten doen, pas in 2019 komt het nieuwe seizoen van Game of game of thronesThrones. Om het lange wachten wat te verzachten zal ik af en toe interessante theorieën en leuke feitjes posten over deze immens populaire fantasy serie. Vandaag de beste moorden van de serie op een rij! Er gaan heel veel personages dood in Game of Thrones, regelmatig moeten we daarom rouwen, maar er zijn gelukkig ook personages waar we erg blij mij zijn dat ze op weg zijn naar het hiernamaals.

1. Joffrey Baratheon

De jonge koning Joffrey Baratheon heeft meer kwaad dan goed gedaan in zijn leven. Hij had een fascinatie voor martelen en zorgde on der meer voor de dood van Ned Stark. Hij stikte op zijn trouwerij in vergif, dit wordt ook wel ‘the Purple Wedding’ genoemd.

2. Ramsay Bolton

Roose Boltons bastaard had net als Joffrey een fascinatie voor martelen. Hij heeft voor veel doden gezorgd en het leven van veel mensen verschrikkelijk gemaakt (denk aan Theon en Sansa). Sansa heeft de hongerige honden van Ramsay op hem afgestuurd en deze aten hun baasje maar al te graag op.

3. The Waif

The Waif, één van de gezichtsloze mensen, haatte Arya en deed er alles aan om haar te doden. In een gevecht met Arya wordt ze, hoogstwaarschijnlijk (het is donker), neergestoken door Arya. Overigens zijn er verschillende theorieën waarin beweerd wordt dat niet The Waif in deze scene dood gaat, maar Arya. The Waif zou de identiteit van Ayra hebben overgenomen in het moment dat het donker was en niemand dit dus zag….

4. Walder Frey

Walder Frey was verantwoordelijk voor ‘the Red Wedding’ en dat zegt eigenlijk al genoeg om hem dood te willen hebben. Hij staat op Arya’s dodenlijst, voor ze zijn keel doorsnijdt geeft ze hem taart bestaande uit de resten van zijn zoons.

5. Viserys Targaryen

Viserys, broer van Daenerys, sterft misschien wel de eerste dood waar niemand een traan om liet. Hij verkocht Daenerys an Khal Drogo voor zijn eigen gewin. Kahl Drogo laat vleoibaar goud over het hoofd van Viserys gieten, wat leidt tot zijn dood.

6. Lancel Lannister

Lancel, neefje en voormalig geliefde van Cersei, onderging in de serie een hele transformatie. Hij was de schildknaap die die King Robert vergiftigde wijn gaf en later sluit hij zich aan bij de sekte ‘Faith of the Seven’. Hij gaat dood tijdens de ontploffing door Wildfire in de tunnels van Sept of Baelor.

7. Khal Moro

Khal Moro nam Daenerys gevangen en behandelde haar als zijn bezit, hij bracht haar naar Vaes Dothrak. Daenerys verbrandde hem levend.

8. Alliser Thorne

Wapenmeester van Castle Black Alliser Throne haatte Jon Snow vanaf het begin. Hij initieerde het neersteken van Jon Snow. Jon laat hem ophangen voor verraad.

9. Myranda

Myranda helpt Ramsay Bolton bij het martelen van Theon en Sansa. Myranda is net zo sadistisch als Ramsay. Tijdens de ontsnapping van Theon en Sansa gooit Theon Myranda naar beneden.

10. Lysa Arryn

Lysa Arryn, de zus van Catelyn Stark, blijkt zelf verantwoordelijk te zijn voor de dood van haar man Jon Arryn, wat de serie eigenlijk in gang zette. Bovendien is Lysa een vreemde vrouw, die bijvoorbeeld haar puberzoon nog borstvoeding geeft. Littelfinger duwt haar door de maandeur als ze Sansa bedreigt.

De lijst is in willekeurige volgorde, want ik kan niet kiezen om wiens dood ik blijer was: die van Joffrey of Ramsay… Om welke dood heb jij het hardst gejuicht? Welke dood vond jij het ergst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *