Agenda juni 2018: wat is er te doen?

Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en Agendageen geweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

Het is juni en we zitten inmiddels midden in het festivalseizoen. In juni is altijd weer veel te doen, maar nog niet zoveel als in juli en augustus. Weet jij al wat je deze maand gaat doen?

Eerste twee weekenden veel evenementen

In de eerste twee weekenden van juni is er veel te doen. Het eerste weekend is er een geheel vernieuwde versie van Attitudefest in Purmerend, het historische Kaeskoppenstad in Alkmaar en aan de andere kant van het land is de Slag om Bourtange. Graag zou ik naar het vernieuwde Attitudefest gaan, al was het alleen om de workshops van Psychara, Mai Magi en Annika, maar ik kan niet want dat weekend is ook Fortarock met een hele vette line up.

Het tweede weekend van juni is Zomerfolk in Groningen, het festival georganiseerd door de band Rapalje. In het zuiden van het land is dat weekend Fantasy Court, een fantasy festival waar onder meer LARP centraal staat.

Rustig tweede deel van juni

De tweede helft van juni is wat rustiger; er staan minder evenementen gepland. Van 15 t/m 17 juni is er een Anime Con in het World Forum in Den Haag en in het laatste weekend van juni is het Heksenfestijn in Oudewater en de Slag om Doornenburg.

Wat zijn jouw plannen deze maand?

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
El Mundo Fantasia 2018
El Mundo Fantasia 2018 @ Mondo Verde Landgraaf
jul 7 – jul 8 hele dag
Van 7 t/m 8 juli is El Mundo Fantasia in Landgraaf. Dit fantasyfestival vindt plaats in de mooie wereldtuinen van Mondo Verde te Landgraaf.
Historisch Festijn Vorden
Historisch Festijn Vorden @ Vorden
jul 7 – jul 8 hele dag
Op 15 en 17 juli is het Historisch Festijn in Vorden en wordt er een reis door de tijd gemaakt, van het begin van de jaartelling tot in de twintigste eeuw. Er zijn verschillende levende geschiedenisgroepen uit het binnen- en buitenland die de verschillende periodes uitbeelden.
8
9
10
11
12
13
14
Fantasy Meeting & Fair 2018
Fantasy Meeting & Fair 2018 @ Coevorden
jul 14 hele dag
Een fantasy meeting & fair midden in het centrum van Coevorden.  Voor cosplay, steampunk and everything in between.  Gratis toegang. Een leuke fair met ongeveer veertig  standhouders.  Dit jaar zet the international steampunk objective bij deze meeting hun kampement op.  Rondom is veel meer te zien horen en beleven. Website: www.fantasymeetingcoevorden.simpsite.nl
Fantasy4all Zomerkamp 2018
Fantasy4all Zomerkamp 2018 @ Aalst-Waalre
jul 14 – jul 28 hele dag
Fantasy4all organiseert in de zomer én in de winter kampen met een fantasy thema. Er worden allerlei fantasy gerelateerde activiteiten georganiseerd en het is elk jaar op een andere plek. Deze editie is het thema 1001-nachten.  Fantasy4all zelf over het kamp: “Hou je ook zo van fantasie, films, boeken, games, rpg en larp? Wil je mensen leren kennen die deze passie met jou delen? Wij van Fantasy4all bieden jou een
15
16
17
18
19
20
Camping Cosplay Meet 2018
Camping Cosplay Meet 2018 @ Campig De Wolfskuil Ommen
jul 20 – jul 27 hele dag
Van 20 tot en met 27 juli is de tiende editie van Camping Cosplay Meet. Het evenement vindt plaats op Camping Wolfskuil in Ommen. Het thema van dit jaar is: Zombie Apocalyps!
Mystical Fantasy Fair 2018
Mystical Fantasy Fair 2018 @ Heeswijk-Dinther
jul 20 – jul 22 hele dag
De Mystical Fantasy Fair is een jaarlijks terugkerend evenement met middeleeuwse en fantasy elementen. Er zijn verschillende workshops, een middeleeuws kampement, kraampjes, muziek en meer.
21
22
23
24
25
26
27
28
Middeleeuws Festijn Ommen 2018
Middeleeuws Festijn Ommen 2018 @ Ommen
jul 28 – jul 29 hele dag
Op 28 en 29 juli organiseert Cranenburgh Events Middeleeuws Festijn Ommen, waar weer veel te zien en te doen is. Er is een middeleeuwse markt, er zijn gevechten te zien en je waant je in de middeleeuwen.
Middeleeuws Weekend Dragoheart 2018
Middeleeuws Weekend Dragoheart 2018 @ Dragonheart Enschede
jul 28 – jul 29 hele dag
In het weekend van 28 en 29 juli is er weer een Middeleeuws weekend op het middeleeuwse erf in Enschede. Dragonheart omschrijft het evenement als volgt: “Een weekend voor en door de leden van Middeleeuws Genootschap Dragonheart. Groepen/personen uit binnen en buitenland hebben de mogelijkheid om aan te sluiten en mee te doen aan dit kleinschalig event! Voor het publiek een kans om gratis te komen kijken naar hoe het
29
30
31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *