Agenda zomer 2018: wat is er te doen?

Heb je ook vaak het gevoel dat er weinig leuks te doen is? Geen leuke fantasy of middeleeuwse evenementen en geen geweldige concerten? Niets is minder waar, er is vaak juist heel veel te doen, maar dat is even zoeken. Het zoekwerk is al gedaan, elke maand komt er een overzicht van evenementen. Een gedetailleerde agenda voor alle evenementen vind je hier.

De zomer is in alle hitte begonnen en dat betekent dat het hoogseizoen voor de fantasy evenementen is begonnen! Deze zomer is er weer ontzettend veel te doen, zoals je kunt zien in de agenda. Natuurlijk zet ik hieronder een aantal evenementen in het zonnetje (want het is nog niet warm genoeg).

Juli in zomerse sferen

Ooit gedacht aan een fantasy zomerkamp? Er zijn er deze maand maar liefst twee: het Fantasy4all zomerkamp en de camping cosplay meet. Wie van middeleeuwse sferen houdt komt ook aan zijn trekken deze maand: het laatste weekend van juli is er een middeleews festijn in Ommen en een middeleeuwse markt bij Dragonheart.

Fantasievol augustus

Het grootste evenement van de zomer is natuurlijk Castlefest! Vier dagen lang bij verandert kasteel Keukenhof in Lisse in een fantasiewereld, kom ik jou daar tegen?  Er is deze maand nog veel meer te doen, zoals het Duitse MPS in Keulen en Telgte. In het hoge noorden van ons landje is het Friese Imaginairum Festival en een weekend later is Middeleeuws Winschoten. Ook zijn er kleinere historische evenementen zoals Historisch Scheveningen en het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen.

Er is dus genoeg te doen deze zomer! Mijn planning voor deze zomer is nog niet helemaal af: ik ga naar Castlefest en Imaginairum en stiekem wil ik nog veel meer. Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Fantasy agenda zomer 2018

[ai1ec view="monthly"]  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *