Imaginarium 2018: Spectaculair riddertoernooi en leuke fair op een mooie plek

17, 18 en 19 augustus 2018 was het Friese fantasy festival Imaginarium en ik reisde heel Nederland door om daar voor de eerste keer bij te Imaginarium 2018zijn. Zaterdag bewonderde ik de riddertoernooien, shopte, danste op middeleeuwse melodieën en wandelde door een mooie omgeving. Naast dit verslagje komt er binnenkort natuurlijk ook een video online.

Spectaculaire riddergevechten

Op het achterste veld van Imaginarium vond het grote riddertoernooi Kening Striid plaats. Om precies te zijn een: Open Buhurt toernooi, historisch zwaardvechten (HMB). Wie van spektakel houdt moet bij deze sensationele sport kijken. Een Europees toernooi met allerlei categorieën de mannen vijf tegen vijf, vrouwen drie tegen drie en ook één op één duellen. Het is een geweldige sport om te bekijken en het trok de hele dag door dan ook veel bekijks.

Mooie plek en leuke kraampjes

De locatie is goed bereikbaar en erg mooi. De Vijversburg is een mooi park met kleine bosweggetjes, geen grote asfaltwegen zoals bij Castlefest of Elfia. Het is een mooie landelijke omgeving (wel naast een grote weg, maar die is nauwelijks zichtbaar).  Het is een middelgroot festival, waardoor het in een mooie landelijke omgeving gehouden kan worden.

De marktkraampjes zijn erg divers. Natuurlijk staan er bekende kraampjes, die op bijna elk festival staan, maar ook wat lokale creatievelingen en dat is erg leuk! Veel handgemaakte kraampjes met de mooiste creaties.

Balans opmaken, een leuk festival?

Kening Striid

Imaginarium is een leuke ontdekking en ik zou er graag weer naar toe gaan. Er vielen mij een aantal positieve punten en verbeter punten op die ik hier samenvat:

Pluspunten:

  1. Mooie én ook goed met OV-bereikbare locatie.
  2. Leuk dat er kraampjes waren die niet al op heel vele andere festivals te zien waren

Verbeterpunten:

  1. Het muntjessysteem was een beetje vreemd (of ik snap het niet?), er waren twee soorten munten terwijl gewoon één kleur munt mijns inziens makkelijker zou werken.
  2. Het viel me op dat er erg weinig prullenbakken waren, wat zonde is voor de natuur.
  3. Bij de kostuumwedstrijd ging veel mis: veel deelnemers waren er niet en de categorieën waren niet voor iedereen duidelijk

Imaginarium, een aanrader?

Dit Friese festival is het zeker waard om een stukje voor te reizen. Het is niet zo massaal als de grote evenementen (maar zeker ook niet uitgestorven!), waardoor je gewoon kan rondlopen en kan doen wat je wil. Het grote spektakel vindt plaats op het riddertoernooi en daar kan je zeker een paar uurtjes kijken. Het festival is zo opgebouwd dat je je er prima een dag kan vermaken! Het is dus zeker een aanrader! Wat vond jij van Imaginarium?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *