Elfia Arcen 2018: een regenachtige fantasywereld

22 en 23 september was het jaarlijkse fantasy festival Elfia (voorheen Elf fantasy fair) in Arcen. Zaterdag nam ik voor de derde keer een kijkjeElfia in deze wereld van fantasie in de Kasteeltuinen van Arcen, in 2016 en 2017 ging ik het hele weekend. Natuurlijk komt er binnenkort weer een filmpje, maar eerst nu een kort sfeerverslag.

Een andere ingedeelde fantasywereld

Het eerste dat opviel toen ik het terrein van Elfia Arcen betrad, was de andere indeling. Het hoofpodium was verplaatst en de kraampjes ook. De indeling was voor mijn gevoel logischer en het voelde ook voller aan met kraampjes. Voorheen leken sommige velden wat leeg.
Er was dit jaar weer genoeg te zien en beleven: de mooie tuinen natuurlijk, de fantasievolle kraampjes (waar je af en toe wat koopt), optredens van artiesten en de kostuumwedstrijd. Toch miste ik iets dit jaar, misschien kwam het door de regen? Tegen de avond begon het te regenen en echte helemaal wilde het niet meer ophouden. Hierdoor gingen verschillende kraampjes al rond zes uur dicht, erg jammer. Natuurlijk was ik met een paraplu voorbereid op de regen, maar het deed wel een beetje afbreuk aan het festival (al hoorde ik dat het zondag nog erger was).

Mooie kostuumwedstrijd en meer

Wat mij betreft heeft Elfia Arcen de beste kostuumwedstrijd die er is. De Forumstage is een perfecte locatie, waar het publiek goed zicht heeft. Bovendien deden er dit jaar ook weer geweldige creaties mee! Een groot deel van Elfia is toch wel rondkijken en zien welke creaties iedereen heeft gemaakt en dat blijft altijd leuk!

Ik weet niet wat ik dit jaar miste, heb ik het terrein nu voor de derde keer gezien en is het dan minder leuk? Komt het door de regen? Miste ik de muziek van Ye banished privateers? Ik weet het niet precies. Wat ik de laatste tijd wel merk, is dat ik mis dat ik iets kan DOEN. Fantasyfestivals is vooral veel beleven en bekijken, maar er zijn slechts sporadisch workshops waar je (vaak ook nog eens tegen betaling) aan mee kan doen.

Het was dan wel regenachtig, ik heb wel genoten. Hopelijk volgend jaar wat mooier weer voor Elfia Arcen, ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *