Agenda

Heb je ook weleens het idee dat er helemaal niks te doen is op het gebied van jouw interesses? Nergens leuke middeleeuwse markten, historische evenementen of fantasy festivals te vinden?  Niets is minder waar, er is veel te doen, alleen het is even zoeken. Het zoekwerk is  al voor je gedaan, hieronder vind je een agenda met evenementen in Nederland en omstreken! Bekende evenementen als Elfia en Castlefest staan er in, maar ook evenementen waar je misschien nog nooit van had gehoord! Een overzicht van evenementen in Nederland en er worden ook en aantal evenementen in de buurt van Nederland (Duitsland, België) aangegeven, omdat het ook goed is om eens over de grenzen te kijken.

Soorten evenementen die in de onderstaande agenda staan zijn: historische evenementen, fantasy evenementen, cosplay evenementen en alles wat daartussen valt!

De evenementen staan hier voor je opgesomd in de agenda, voor meer informatie kijk je op de bijstaande links. Mist er iets dat er echt tussen moet staan? Laat het weten!

Historische fantasy agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
El Mundo Fantasia 2018
El Mundo Fantasia 2018 @ Mondo Verde Landgraaf
jul 7 – jul 8 hele dag
Van 7 t/m 8 juli is El Mundo Fantasia in Landgraaf. Dit fantasyfestival vindt plaats in de mooie wereldtuinen van Mondo Verde te Landgraaf.
Historisch Festijn Vorden
Historisch Festijn Vorden @ Vorden
jul 7 – jul 8 hele dag
Op 15 en 17 juli is het Historisch Festijn in Vorden en wordt er een reis door de tijd gemaakt, van het begin van de jaartelling tot in de twintigste eeuw. Er zijn verschillende levende geschiedenisgroepen uit het binnen- en buitenland die de verschillende periodes uitbeelden.
8
9
10
11
12
13
14
Fantasy Meeting & Fair 2018
Fantasy Meeting & Fair 2018 @ Coevorden
jul 14 hele dag
Een fantasy meeting & fair midden in het centrum van Coevorden.  Voor cosplay, steampunk and everything in between.  Gratis toegang. Een leuke fair met ongeveer veertig  standhouders.  Dit jaar zet the international steampunk objective bij deze meeting hun kampement op.  Rondom is veel meer te zien horen en beleven. Website: www.fantasymeetingcoevorden.simpsite.nl
Fantasy4all Zomerkamp 2018
Fantasy4all Zomerkamp 2018 @ Aalst-Waalre
jul 14 – jul 28 hele dag
Fantasy4all organiseert in de zomer én in de winter kampen met een fantasy thema. Er worden allerlei fantasy gerelateerde activiteiten georganiseerd en het is elk jaar op een andere plek. Deze editie is het thema 1001-nachten.  Fantasy4all zelf over het kamp: “Hou je ook zo van fantasie, films, boeken, games, rpg en larp? Wil je mensen leren kennen die deze passie met jou delen? Wij van Fantasy4all bieden jou een
15
16
17
18
19
20
Camping Cosplay Meet 2018
Camping Cosplay Meet 2018 @ Campig De Wolfskuil Ommen
jul 20 – jul 27 hele dag
Van 20 tot en met 27 juli is de tiende editie van Camping Cosplay Meet. Het evenement vindt plaats op Camping Wolfskuil in Ommen. Het thema van dit jaar is: Zombie Apocalyps!
Mystical Fantasy Fair 2018
Mystical Fantasy Fair 2018 @ Heeswijk-Dinther
jul 20 – jul 22 hele dag
De Mystical Fantasy Fair is een jaarlijks terugkerend evenement met middeleeuwse en fantasy elementen. Er zijn verschillende workshops, een middeleeuws kampement, kraampjes, muziek en meer.
21
22
23
24
25
26
27
28
Middeleeuws Festijn Ommen 2018
Middeleeuws Festijn Ommen 2018 @ Ommen
jul 28 – jul 29 hele dag
Op 28 en 29 juli organiseert Cranenburgh Events Middeleeuws Festijn Ommen, waar weer veel te zien en te doen is. Er is een middeleeuwse markt, er zijn gevechten te zien en je waant je in de middeleeuwen.
Middeleeuws Weekend Dragoheart 2018
Middeleeuws Weekend Dragoheart 2018 @ Dragonheart Enschede
jul 28 – jul 29 hele dag
In het weekend van 28 en 29 juli is er weer een Middeleeuws weekend op het middeleeuwse erf in Enschede. Dragonheart omschrijft het evenement als volgt: “Een weekend voor en door de leden van Middeleeuws Genootschap Dragonheart. Groepen/personen uit binnen en buitenland hebben de mogelijkheid om aan te sluiten en mee te doen aan dit kleinschalig event! Voor het publiek een kans om gratis te komen kijken naar hoe het
29
30
31