Historische fantasy agenda

Heb je ook weleens het idee dat er helemaal niks te doen is op het gebied van jouw interesses? Nergens leuke middeleeuwse markten, historische evenementen of fantasy festivals te vinden?  Niets is minder waar, er is veel te doen, alleen het is even zoeken. Het zoekwerk is  al voor je gedaan, hieronder vind je een agenda met evenementen in Nederland en omstreken! Bekende evenementen als Elfia en Castlefest staan er in, maar ook evenementen waar je misschien nog nooit van had gehoord! Een overzicht van evenementen in Nederland en er worden ook en aantal evenementen in de buurt van Nederland (Duitsland, België) aangegeven, omdat het ook goed is om eens over de grenzen te kijken.

Soorten evenementen die in de onderstaande fantasy agenda staan zijn: historische evenementen, fantasy evenementen, cosplay evenementen en alles wat daartussen valt!

De evenementen staan hier voor je opgesomd in de agenda, voor meer informatie kijk je op de bijbehorende links. Mist er iets dat er echt tussen moet staan? Laat het weten!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Castlefest 2019

augustus 1 - augustus 4

Castlefest is één van de grootste middeleeuwse fantasy festivals van Nederland. Het festival vindt plaats in het eerste weekend van augustus Castlefest 2019op landgoed Keukenhof bij kasteel Keukenhof. In 2019 is Castlefest van 1 tot en met 4 augustus. Er zijn verschillende podia voor de vele muziekacts, daarnaast is er veel te shoppen bij allerlei bijzondere kraampjes, er is ‘middeleeuws’ eten en er zijn workshops om zelf aan mee te doen en er zijn veel shows (zoals riddergevechten) te bekijken.

Castlefest: een hoogtepunt in het festivalseizoen

Wat mij betreft is Castlefest één van de leukste middeleeuwse fantasy festivals van Nederland! In de zomer van 2017 heb ik gekampeerd op Castlefest en in 2018 ging ik ook alle dagen. Onderaan zie je daar twee filmpjes van met een sfeerimpressie van het festival en natuurlijk kun je de festivalverslagen lezen (2018 en 2017).

Muziek is een belangrijk element van Castlefest. Elk jaar treden er allemaal groten namen op uit de folkmetal- en folkscene op. De afgelopen twee jaar zag ik daar onder andere bands als Faun, Heilung, Heidevolk, Ye Banished Privateers en Rapalje. Zoveel verschillende bands uit deze scene op één festival, dat komt in Nederland verder niet voor!

Castlefest is ook bijzonder om de grote hoeveelheid fantasygerelateerde kraampjes. Natuurlijk staan er standhouders die je op andere festivals ziet, maar er zijn ook verschillende internationale stands die je alleen op Castlefest tegenkomt.

Natuurlijk ben ik niet de enige die Castlefest één van de beste fantasy festivals vind, waardoor het helaas wel erg druk is. Als je gaat moet je rekening houden met een grote mensen massa, maar dat maakt het ook erg gezellig. Je kijkt daardoor ook echt je ogen uit, want veel mensen zijn verkleed.

De camping is erg gezellig, maar als je in de buurt woont is op en neer reizen met de pendelbus ook prima te doen. Daarnaast kun je ook als vrijwilligers werken op Castlefest, waardoor je gratis op het festival kunt rondlopen! Volgens veel mensen is dat ook een top ervaring, daarover lees je hier meer.

 

Bovendien is er ook een wintereditie van Castlefest, kijk in de agenda voor meer informatie daarover.

Castlefest 2018

Castlefest 2019

Gegevens

Begin:
augustus 1
Einde:
augustus 4
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , ,
Website:
www.castlefest.nl

Locatie

kasteel keukenhof
Keukenhof 1
Lisse, 2161 AN Nederland
+ Google Maps
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *